Postet nga: Pensionet

Dhjetëra mijëra protestues marshojnë në të gjithë Francën kundër reformës së pensioneve

Dhjetëra mijëra njerëz po protestojnë në të gjithë Francën për herë të dytë këtë muaj kundër një propozimi të qeverisë për ta ...

Pse po përballen Macron dhe sindikatat për pensionet?

Qeveria franceze pritet të prezantojë të hënën një projekt-ligj që parashikon ndryshime të gjera në sistemin e pensioneve që do të shtyjnë moshën e daljes në pension ...

Francë: Reforma mbi pensionet shkakton anulime masive të trenave dhe fluturimeve

Shumica e trenave, bashkë edhe me fluturimet si dhe metronë e Parisit do t’i anulojnë operimet e tyre në Francë të enjten, si pjesë e një greve mbarëkombë...

Ministria njofton se pagesa e pensioneve është shtyrë për nesër

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka njoftuar se pagesa e pensioneve, e paraparë të bëhej sot, është shtyrë për ditën e nesërme, më 18 tetor 2022.

Pacientja me kancer të gjirit mbetet pa pension për më shumë se 8 muaj

Z.M. paciente me kancer të gjirit dhe mbi 100 qytetarë tjerë me sëmundje të tjera apo aftësi të kufizuara nga komuna e Malishevës, kanë muaj të të...

Zvicra, “diskriminuese” ndaj burrave

Qeveria zvicerane është duke diskriminuar burrat sa u përket përfitimeve për pensione, ka thënë Gjykata Evropiane për të Drejta të Njeriut.

Pozhari kritikon Qeverinë: Që një vit e gjysmë nuk bëri asgjë për pensionistët

Aktualisht, çdo pensionist në Kosovë obligohet që të lajmërohet çdo gjashtë muaj për të dëshmuar se është gjallë.

Çfarë bëjnë të moshuarit kosovarë me 100 euro pension?

Kryetari i Shoqatës së Pensionistëve të Kosovës, Nijazi Gashi, ka thënë se shuma e pensionit prej 100 eurove nuk është e mjaftueshme për të moshuarit.