Postet nga: Kursimet pensionale

Sa janë të sigurta kursimet pensionale në Kosovë?

Fondi i Kursimeve Pensionale të Kosovës, gjatë vitit 2018, ka shënuar rënie të performacës prej 5.2 për qind, çka ka ndikuar që humbjet të shkojnë deri në 84.7 ...

Kush i garanton mbi tre miliardë euro kursime të qytetarëve?

 

Kursimet pensionale të kosovarëve rriten për 3.2 për qind

Kursimeve pensionale të kontributdhënësve kosovarë janë rritur për 3.2 për qind ose shprehur në shifra, 55 milionë, brenda muajit të parë të këtij viti.

Kursimet pensionale pësojnë rënie prej 5.2 %, humben 85 milionë euro

Kursimet Pensionale të kontribuesve kosovarë të menaxhuara nga Trusti pensional në vitin 2018-ë pësuan rënie prej 5.2 për qind. Shprehur në shifra janë humbur rreth 85 milionë euro pë...

A janë të sigurta kursimet pensionale?

Kthimi i akumuluar i investimit të Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës në tregjet financiare ndërkombëtare është rreth 465 milionë euro, me një rritje të çmimit të një...

Kursimet pa pronarë në Trust do të kalojnë në buxhetin e Kosovës

Rreth 1.2 milion euro të Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës do të barten në buxhetin e Kosovës. Ky vendim është marrë në mbledhjen e së martës të ...

Zhvatja ‘Legale’ e Fondit Pensional

Trusti i Kursimeve Pensionale të Kosovës (TKPK) po ballafaqohet me një shumë të mjeteve për të cilat nuk ka informacione për to. Vlera e mjeteve të pa ...

Qeveria Kërkon Mjetet e Paidentifikuara të Trustit

Plotësimi dhe ndryshimi i Ligjit për Fondet Pensionale u miratua në parim nga Komisioni për Buxhet dhe Financa me disa vërejtje nga anëtarët e ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!