Postet nga: siguria kibernetike

Crowdsrike thotë se një përditësim i përmbajtjes shkaktoi probleme në sistemet e Microsoft-it, nga ky problem është prekur edhe KESCO

Që nga mëngjesi, banka të mëdha, media, rrjete të hekurudhave, kompani të telekomunikimit e kompani ajrore në të gjithë botën kanë raportuar se janë përballur me ...

Sa është e rrezikuar Kosova nga 'lufta' kibernetike?

Institucionet e Kosovës, më 07.05.2024, janë përballur me sulme kibernetike. Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, kishte thënë se dyshimet janë që sulmet mbi faqet zyrtare të institucioneve ...

Sa kanë njohuri zyrtarët institucionalë për sigurinë kibernetike?

Kosova së fundi është përballur me sulme kibernetike nga Rusia. Trajtimi i këtyre sulmeve dhe sfidat e Kosovës ndaj sulmeve kibernetike është diskutuar në emisionin “Kallxo Pë...

Si e menaxhoi Qeveria e Kosovës sulmin kibernetik që erdhi nga Rusia?

Institucionet e Kosovës, më 07.05.2024, janë përballur me sulme kibernetike. Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, kishte thënë se dyshimet janë që sulmet mbi faqet zyrtare të institucioneve ...

DIREKT - Rreziku i Kosovës nga lufta kibernetike

Në KallxoPërnime mund të ndiqni debatin "Rreziku i Kosovës nga lufta kibernetike" pas sulmeve kibernetike që kanë pasur institucionet e Kosovës kanë pasur në javët e ...

Qendra që synon t`i edukojë institucionet për siguri kibernetike

Një testim i Ministrisë së Punëve të Brendshme i realizuar javë më parë zbuloi se zyrtarë të institucioneve publike të vendit bien lehtë pre e mashtrimeve të thjeshta kibernetike.

Privatësia dhe siguria e qytetarëve - LIVE

Krenare Sogojeva Dermaku nga Agjencia për Informim dhe Privatësi në konferencën për sigurinë kibernetike tha se ky institucion ka sfida të shumta.

Sveçla: Duhet të jemi të përgatitur për t’u mbrojtur nga sulmet kibernetike

“Duhet të krijojmë gjenerata të reja profesionale që na ndihmojmë të përballemi me sulme kibernetike”. Kështu u shpreh ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Xhelal ...