Postet nga: krimet kibernetike

Sa kanë njohuri zyrtarët institucionalë për sigurinë kibernetike?

Kosova së fundi është përballur me sulme kibernetike nga Rusia. Trajtimi i këtyre sulmeve dhe sfidat e Kosovës ndaj sulmeve kibernetike është diskutuar në emisionin “Kallxo Pë...

Gjermani: Në ushtri do të krijohet një trupë kibernetike

Ministri gjerman i Mbrojtjes, Boris Pistorius, ka njoftuar për një ristrukturim të ushtrisë, i cili përfshin edhe një komandë të re qendrore dhe një degë të dedikuar pë...

Në të gjithë Ballkanin TikTok-u përdoret për t’i 'përçmuar' gratë dhe vajzat

Një analizë e BIRN-it e qindra videove të ngarkuara nga përdoruesit e TikTok në tetë vende të Ballkanit tregon se kjo platformë është kthyer në një qendër pë...

Dosja ndaj 18 vjeçarit të dyshuar për shpërndarjen e fotografive intime të një vajze në grupin me mbi 80 mijë anëtarë

Një vajzë i ishte drejtuar organeve të ndjekjes me shqetësimin se në një grup online në një rrjet social i ishin shpërndarë fotografi intime, por edhe të dhë...

Aksioni i krimeve kibernetike, arrestohen 10 persona

Një aksion Policisë së Kosovës në koordinim me Prokurorinë Themelore në Prishtinë, i nisur në orët e hershme të mëngjesit, deri më tani ka vënë në ...

Pse në media diskutohet pak ose fare për sigurinë kibernetike?

Flutura Kusari, juriste e të drejtës së medias, tha se në mediat kosovare nuk diskutohet fare për temën e e sigurisë kibernetike.

Sahatqija: Kosova të investojë më shumë në sigurinë kibernetike

Institucionet e Kosovës duhet të investojnë më shumë në sigurinë kibernetike,. Kështu është thënë në konferencën e Integritetit të Informacionit me temën "Siguria Kibernetike: A ë...

Croce: Akterët ndërkombëtarë të bëhen bashkë kundër krimit kibernetik

Riccardo Croce, drejtor i Qendrës kombëtare kundër krimit dhe mbrojtjes së infrastrukturës kritike në Policinë kombëtare italiane, ka thënë se krimi kibernetik ka një ...