Postet nga: AIP

Ndahen 1.3 milion euro për vendosje të kamerave në Prishtinë

Komuna e Prishtinës ka ndarë 1.3 milion euro për vendosje të kamerave të sigurisë nëpër pjesë të ndryshme në qytet, të cilat do monitorohen nga ana e ...

Telefonata e gazetarit nga Prishtina zbulon të dhëna private

Disa nga komunat e Kosovës që gjatë kohës së pandemisë kishin mbledhur emrat dhe mbiemrat e personave të infektuar me COVID-19 janë obliguar t’i shkatërrojnë ato. 

Filmonte të burgosurit me kamera, Burgu i Lipjanit obligohet të hartojë rregullore

Disa muaj më parë në Burgun e Lipjanit në disa qeli ishin vendosur kamera të sigurisë, me qëllim monitorimin e të burgosurve. Qëllimi ishte që në këto ...

Kompania publike nga Peja përdor kamera të ndaluara, konstatohen parregullsi

Kompanisë së Ujësjellësit “Hidrodrini” në Pejë i është ndaluar përdorimi i kamerave biometrike, të cilat ishin vendosur për të regjistruar hyrjen e punëtorëve.

Agjencia gjen parregullsi te kamerat e sigurisë në një shkollë në Gjakovë

Njëra nga shkollat e Gjakovës kishte vendosur kamera të sigurisë mirëpo një inspektim i Agjencisë për Informim dhe Privatësi ka konstatuar se vëzhgimi nuk ...

Kompanisë i ndalohet dërgimi i SMS-ve me oferta

Një qytetare është ankuar në Agjencinë për Informim dhe Privatësi se një kompani i kishte dërguar me SMS një ofertë. Sipas ligjit, dërgimi i mesazheve pa ...

Agjencia për Informim dhe Privatësi e Kosovës anëtarësohet në ICIC

Agjencia për Informim dhe Privatësi (AIP) e Kosovës është bërë anëtare me të drejta të plota e Konferencës Ndërkombëtare të Komisionerëve ...

18 ankesa ndaj agjencive brenda një viti në AIP, 13 prej tyre për Autoritetin e Aviacionit Civil

Nga shtatori i vitit 2021 e deri në shtator të vitit 2022 në Agjencinë për Informim dhe Privatësi janë dorëzuar 18 ankesa për mohimin e të drejtës së ...