Postet nga: rumania

Mbi 500 të vdekur me COVID-19 në Rumani brenda ditës, spitalet e morgjet mbërrijnë limitin

Rumania raportoi numra rekord ditor të vdekjeve dhe infektimeve me COVID-19 të martën, si vendi i dytë në Evropë me shkallën më të ulët të vaksinimit.

Pas vdekjes së foshnjës, kishës rumune i kërkohet të ndryshojë ritualin e pagëzimit

Mbi 60,000 rumunë kanë nënshkruar një peticion në internet duke i bërë thirrje Kishës Ortodokse të vendit që të heqë traditën e zhytjes së foshnjave në ujë ...

Austria gjen 38 emigrantë në prag të ngulfatjes në një kamion rumun

Policia austriake gjeti 38 emigrantë, disa afër ngulfatjes, që kishin hyrë në vend teksa fshiheshin në një frigorifer kamioni, teksa Rumania raporton rritje të vazhdueshme të emigracionit ilegal.

Drejtësi e verbër për fëmijët e trafikuar romë të Rumanisë

Prokurorët rumunë mendonin se kishin një çështje të thjeshtë kundër udhëheqësve të dyshuar të një prej rrjeteve më të mëdha të trafikimit të fëmijë...

Tornado në Rumani, rrotullohet autobusi

Disa njerëz mbetën të lënduar kur një tornado kaloi nëpër Rumaninë jugore, duke e shtyrë  një autobus jashtë rrugës dhe duke e përmbysur ...

Apostolova prezanton prioritetet e presidencës rumune në krye të BE-së

Shefja e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Nataliya Apostolova, dhe Shefi i Zyrës Ndërlidhëse të Rumanisë, Daniel Onişor, do të paraqesin prioritetet e Presidencë...

Rumania mori presidencën e BE-së

Motoja e Rumanisë: "Uniteti - vlerë e përbashkët evropiane" Rumania sot mori presidencën e radhës të Bashkimit Evropian.

Rumania ‘nuk është e gatshme’ për presidencën e BE-së

Presidenti i Rumanisë, Klaus Iohannis, tha se vendi i tij nuk është i gatshëm të marrë presidencën e radhës të Bashkimit Evropian në muajin janar dhe i ...