Apostolova prezanton prioritetet e presidencës rumune në krye të BE-së

Shefja e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Nataliya Apostolova, dhe Shefi i Zyrës Ndërlidhëse të Rumanisë, Daniel Onişor, do të paraqesin prioritetet e Presidencës së Rumanisë të Këshillit të Bashkimit Evropian në pritjen që do të mbahet sot në Prishtinë.

Kjo është hera e parë që Rumania ka marrë presidencën gjashtëmujore të radhës të Këshillit të Bashkimit Evropian.

Nje tjetër moment i rëndësishëm për presidencën Rumune janë zgjedhjet për parlamentetin e Bashkimit Europian.

Momente kyçe të presidencës rumune në BE do të jenë largimi i planifikuar i Britanisë së Madhe nga blloku më 29 mars dhe zgjedhjet për Parlamentin Evropian në maj. (Restorant Rroni në Veternik, ora 18:00)