Postet nga: Rrëfime

Si e njohu fotoreporteri Ilaz Bylykbashi familjen Jashari?

Fotoreporteri Ilaz Bylykbashi ka treguar se si është njoftuar me Shaban Jasharin në vitin 1991. Ai në emisionin “Kallxo Përnime” ka rrëfyer takimin me të, si dhe prezencën ...

Kujtimet e ngrohta në motin e ftohtë - Rrëfimet për lindjen e shtetit

Më 17 shkurt të vitit 2008, Kosova shënoi një moment historik në rrugën e saj drejt pavarësisë. Pas përpjekjeve të vazhdueshme për lirinë dhe pavarësinë, Kuvendi ...

Rrëfime frymëzuese të grave në Kosovë

Gra që punojnë në sektorë të dominuar nga burrat, që tejkalojnë vështirësi të shumta për të realizuar ëndrrat e tyre, që shpëtojnë jetë e ndihmojnë grupet ...

“Shëmtime, shëmtime”: Rreziku prej injektimit të botoksit nga joprofesionistët

Dëshira për të bërë ndryshime estetike në fytyrë, një 30-vjeçareje në Prishtinë i kushtoi me përkeqësime të mëdha shëndetësore.

Rrugëtimi i fituesve të Green Card mes sfidave dhe realizimit të 'Ëndrrës Amerikane'

Për Diona Krasniqin nga Gjakova, 2008-ta ishte një vit që solli një lajm të mirë e bashkë me të edhe shumë risi për familjen e saj, pasi që 15 ...

'Tymi i votrës së pandezur'

Rrugës nga Vushtrria deri në Strofc, si fëmijë në kombin e vogël të udhëtarëve rrija në këmbë. Me gëzim sodisja nga dritarja drejtkë...

Hulumtimi i 'You Can Do': Pas vdekjes së burrit, gruaja me aftësi të kufizuara u dhunua nga kunati në prezencë të djalit të saj

Rrëfime tronditëse të dhunimeve dhe abuzimeve në forma të ndryshme të grave e vajzave me aftësi të kufizuara janë shpalosur nga organizata joqeveritare “You Can Do” të ...

'Të gjithë e donin njëri-tjetrin': Ngritja e Jugonostalgjisë

Derisa shumë qytetarëve të ish-Jugosllavisë u mungojnë çmimet më të ulëta dhe njohja globale, të tjerë shprehen kundër romantizimit të tepërt të epokës së Titos.