Postet nga: riciklimi

Pasioni për ambientin e shtyri të hapte biznes për riciklimin e letrës

Faik Haliti është një ambientalist nga komuna e Podujevës që pasionin e tij për ambientin e ka shndërruar në biznes.

Sfidat e ricikluesit të plastikës nga Peja

‘Rec-plast’ është një kompani private në Pejë që merret me riciklimin e mbetjeve të plastikës.

Rrëfimi i ricikluesit të xhamit

Dukagjin Berisha është një qytetar nga komuna e Gjakovës që merret me ambientin.

Vazhdon djegia ilegale, shteti ka dështuar të trajtojë gomat e nxjerra nga përdorimi edhe pse është material i riciklueshëm

 

(VIDEO) Shpikjet nga riciklimi

Një i ri nga një fshat i Kamenicës mbledh pajisje elektronike në deponi dhe me to ndërton mjete të ndryshme robotike. Disa shpikjet e tij janë: pajisje pë...

Kosova eksporton 20 milionë kilogramë mbetje të letrës

Shitja e materialeve të riciklueshme dhe mbetjet e letrës përtej kufijve të Kosovës ka pësuar rënie këtë vit, në anën tjetër çmimet ...

Sllovenët të interesuar për investime në fushën e riciklimit në Kosovë

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Bajram Hasani ka pritur në takim një delegacion të biznesmenëve sllovenë që kanë shprehur interesim për të investuar në Kosovë në fushën ...

Nis Projketi për Ndarjen e Mbeturinave të Riciklueshme

Sot do të bëhet lansimi dhe hapja zyrtare e projektit “Zbatimit të skemës së ndarjes së mbeturinave të riciklueshme në burim” në Komunën e Vushtrrisë.