Postet nga: privatizimi

Privatizimi që i gllabëroi tokat bujqësore

Sipërfaqet e tokave bujqësore në pronë publike në Kosovë nuk janë kursyer gjatë procesit të privatizimit. Rreth 30 mijë hektarë tokë bujqësore asete të ish-ndërmarrjeve shoqërore ...

Bordi i AKP-së miratoi transaksionet e shitjes së aseteve me likuidim për valën e 52-të

 

Shpallen rezultatet e shitjeve përmes likuidimit nga AKP

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) sot në ceremoninë e hapjes së ofertave të Shitja e Aseteve në Likuidimi – 52 përmes metodës së likuidimit shpalli çmimet më të larta të ...

Shtyhet shitja e  asetit në likuidim e tokës bujqësore në Biti të Epërme të Shtërpces

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) njofton se ka shtyrë shitjen e NSH Zadruga Shtërpce – Toka Bujqësore në Biti të Epërme 6.

Bordi i AKP miraton transaksionet e SHAL 50

Bordi i Drejtorëve i Agjencisë Kosovare të Privatizimit mbajti mbledhjen e tij të radhës me ç’rast miratoi transaksionet e SHAL 50 e cila u mbajt me 23 shtator 2019.

Privatizimi i pjesshëm shihet si zgjidhje për ‘Trepçën’

Kombinati metalurgjik “Trepça” në Kosovë vazhdon të përballet me probleme financiare. Punëtorët thonë se përgjatë pesë muajve nuk kanë marrë pagat e tyre me kohë, ...

Trashëgimia e pronave të privatizuara ende e padefinuar me ligj

E drejta e trashëgimisë për pronat e privatizuara shoqërore pas 99 vitesh, ende nuk është e përcaktuar me ligj.

Drejtori i Shpend Ahmetit aksionar në biznesin e duhanit

Genc Bashota, drejtor i Drejtorisë për Planifikimin Strategjik dhe Zhvillimit të Qëndrueshëm në Komunën e Prishtinës, ka deklaruar se është bashkëpronar në një biznes ...