Postet nga: parada e krenarisë

Në Sarajevë mbahet Parada e Krenarisë

Qindra qytetarë marshuan në Sarajevë të Bosnje e Hercegovinës për të shënuar Paradën e tretë të Krenarisë, në mbështetje të komunitetit LGBT.

FOTO - Parada e Krenarisë në Prishtinë, marshuesit parakalojnë nën thirrjet për liri e barazi

Qindra aktivistë, politikanë e qytetarë po marshojnë për të drejtat e komunitetit LGBT nëpër qendër të Prishtinës në kuadër të ‘Javës së Krenarisë.’

Në Shkup mbahet “Parada e Krenarisë”

Në Shkup të shtunën mbahet “Parada e Krenarisë”, organizuar nga Rrjeti Kombëtar kundër Homofobisë dhe Transfobisë.

Kryeministri Hoti premton mbështetje për komunitetin LGBTIQ+

Sot në Kosovë shënohet ‘Java e Krenarisë’, me qëllim të mbështetjes dhe garantimit të drejtave të komunitetit LGBTIQ+.

"Parada e Krenarisë" në Prishtinë, pandemia ndryshon formën e marshimit

Nën sloganin “Po, du”, këtë vit “Parada e Krenarisë” do të organizohet me parakalimin e veturave nëpër rrugët e Prishtinës.

Zyra e Kryeimamit distancohet nga qëndrimet e një imami në Sarajevë rreth paradës së komunitetit LGBT

Zyra e Kryeimamit të Bosnje-Hercegovinës është distancuar nga deklaratat kontraverse të imamit të një xhamie në Sarajevë, të cilat kanë nxitur zemërim në rrjetet sociale.

Prishtinë, mbahet 'Parada Krenarisë'

Në Prishtinë sot (10.10.2019) u mbajt parade e tretë e krenarisë e organizuar nga komuniteti LGBTI.

Mbahet sot Parada e Krenarisë me moton ‘Për kon t’rreh zemra’

Për të tretën herë, në Kosovë sot do të organizohet “Parada e Krenarisë”