Postet nga: LGBT

Rrahet para Parlamentit pjesëtarja e komunitetit transgjinor

Aleanca LGBT denoncoi të martën dhunën fizike ndaj Anxhelës, një pjesëtareje të komunitetit transgjinor, e cila ishte rrahur nga një grup të rinjsh në rrugën ...

Brunei do të dënojë me vdekje tradhëtinë bashkëshortore dhe komunitetin LGBT

Brunei ka paraqitur ligje të ashpra islame që përfshijnë dënimet me vdekje përmes gjuajtjes me gurë për tradhëti bashkëshortore dhe marrëdhënie homoseksuale.

Avokati i Popullit: Projektkodi Civil shkel të drejtën kushtetuese për martesat e personave të gjinisë së njëjtë

Projektkodi i ri Civil i Republikës së Kosovës, ashtu si i vjetri, nuk lejon martesën ndërmjet personave të gjinisë së njëjtë.

CSGD: Personat e komunitetit LGBT po largohen nga Kosova për shkak të kërcënimeve

Me moton "Në emër të Lirisë" e cila është pjesë e 'Javës së Krenarisë', po kërkohet nga qytetarët e Kosovës dhe institucionet e vendit ...

Në Beograd sot mbahet ‘Parada e Krenarisë’

Aktivistët e komunitetit LGBTI në Serbi, sot do të mbajnë paradën në qendër të Beogradit, nën masa të shtuara të sigurisë.

Rrëfime Përtej Frikës dhe Diskriminimit nga Pjesëtarët LGBT

Jeta e një pjesëtari të këtij komuniteti, sipas tyre, është e vështirë për shkak të diskriminimit fillimisht në familje, e më pas edhe në rrethin ku ...

Aktivistët e LGBTI në Kosovë Flasin për të Drejtat e Tyre

Qendra për Zhvillimin e Grupeve Sociale e ka prezantuar raportin e saj mbi të drejtat e LGBTI gjatë vitit 2017.

Parajsë e Pasigurt: Jetë dhe Vdekje për Refugjatët LGBT

Sandi e kuptoi menjëherë se klienti ishte i rrezikshëm. Shumica e burrave që bredhin në Sheshin Taksim të Stambollit në kërkim të seksit kanë tendencën të ...