Postet nga: Opinion

Një test ‘PISA’ për arsimtarët

Varësisht se a është nga natyra pesimist apo optimist, drejtuesi i ardhshëm i Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë mund ta zgjedhë njërin apo tjetrin nga ...

Cilat janë dy problemet kryesore të sistemit shëndetësor?

Në Kosovë është e pamundur të mos përballesh me qytetarët që kërkojnë ndihmë financiare për trajtim jashtë vendit, qoftë në rrugë ku shumë të rinj organizohen ...

Intensifikimi i betejës mbi njohjet e Kosovës është i kotë

As Serbia dhe as Kosova nuk do të dalin fitimtare kundër tjetra-tjetrës në betejën e tyre të vazhdueshme rreth njohjeve të pavarësisë së Kosovës, sidomos ...

Politika e seleksionimit gjenetik 

Partitë e koalicionit PAN edhe mund të mos jetë më në pushtet, por ADN-ja e politikanëve përmes djemve, vajzave, motrave, kunatave, dhëndurëve, vjehrrive do të sundojë ...

Trump duhet të thërrasë një samit Serbi - Kosovë

Përpjekjet e Bashkimit Europian nuk kanë qenë të mjaftueshme për të rikthyer në tryezën e bisedimeve Serbinë dhe Kosovën, kështu që është koha që presidenti ...

Europianizimi në Ballkan s’ka dështuar, thjesht i nevojitet kohë

Progresi në vendet e ish-Jugosllavisë duhet matur nga pikënisja e këtyre vendeve dhe jo nga fakti nëse ata kanë arritur të njëjtat standarde si Danimarka.

Antikorrupsioni i Shaip Havollit ‘amniston’ Sejdi Hoxhën e PDK-së

Agjencia Kundër Korrupsionit nuk e ka interpretuar fare Ligjin për Ndërmarrjet Publike për rastin e Sejdi Hoxhës që aktualisht mban dy pozita: Kryeshef ekzekutiv i ...

Autostradë njëmiliardëshe: rrugë të shpejta me qytetarë të varfër

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, konfirmoi të enjten e kaluar në një intervistë televizive se një autostradë e re me gjatësi 91 kilometra, e quajtur Autostrada e Dukagjinit, do ...