Postet nga: Nënë Tereza

Promovohet në Prishtinë libri për Nënë Terezën në 110 vjetorin e lindjes së saj

Duke sfiduar rrezikun nga COVID-19 dhe vendimet e Qeverisë për parandalimin e pandemisë është promovuar sot në Prishtinë libri "Nga Gonxhe Bojaxhiu deri te Nënë Tereza...", i autorë...

Pllaka përkujtimore për Nënë Terezën në Shkup edhe në gjuhën shqipe

Qyteti i Shkupit ka rregulluar pllakën përkujtimore për Nënë Terezën edhe në gjuhën shqipe.

10 vite pas ndërtimit ende nuk funksionalizohet muzeu Nënë Tereza

10 vite pas ndërtimit të objektit të muzeut për Nënën Terezë në Prizren, ende nuk kanë përfunduar punimet për funksionalizimin e tij.

Shkupi mbulon gjurmët e shtëpisë së Nënës Terezë, reagon Instituti Shqiptar 

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve (ISHKSH) në Maqedoninë e Veriut, ka reaguar ndaj mbulimit të gjurmëve të shtëpisë së lindjes së Në...

Shënohet 330 vjetori i vdekjes së Pjetër Bogdanit, bëhet rrivarrimi simbolik i kolosit të kulturës shqiptare

Kisha Katolike në Kosovë - Dioqeza Prizren-Prishtinë ka shënuar të premten në mbrëmje 330-vjetorin e vdekjes dhe rivarrimin simbolik të kolosit të kulturës shqiptare, Imzot Pjetër ...

Më 6 dhjetor organizohet rivarrimi simbolik i Pjetër Bogdanit

Ipeshkvia e Kosovës do të organizojë rivarrimin simbolik të Pjetër Bogdanit në  330-vjetorin e vdekjes së tij.