Postet nga: martesat mes gjinise se njejte

Vatikani pranon ta bekojë bashkimin e çifteve të gjinisë së njëjtë, me kushte të caktuara

Vatikani njoftoi të hënën se Papa Françesku e ka miratuar një vendim, sipas të cilit, priftërinjtë katolikë mund ta bekojnë bashkimin e çifteve të gjinisë së ...

Biden nënshkruan ligjin për martesat e homoseksualëve

Presidenti Joe Biden nënshkroi ligjin për martesat e homoseksualëve përpara një turme prej mijëra njerëzish, një ceremoni që pasqyron pranimin në rritje të bashkimeve ...

Kuba voton për legalizim të martesave mes personave të gjinisë së njëjtë

Kuba ka votuar në një referendum kombëtar për të legalizuar martesat mes personave të gjinisë së njëjtë.

Ministria e Drejtësisë jep detaje për Projekt-kodin e ri Civil, ndryshime do ketë në nenin që rregullon martesat e gjinisë së njëjtë

Projekt-kodi Civil, që kishte nxitur debat të madh muaj më parë, tashmë është në fazën finale dhe pasi të finalizohet do të ri-procedohet tutje për miratim në Kuvend.

31 shtetet ku lejohet martesa në mes personave të gjinisë së njëjtë

Në një raport të The Human Rights Campaign Foundation (HRC Foundation), shihet se janë 31 shtete në botë të cilat lejojnë martesat me gjini të njëjtë.

Një deputete del pro qëndrimit të prijësve fetarë sa i përket martesës së personave të gjinisë së njëjtë

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Duda Balje, ka bindje të njëjtë me prijësit fetarë të Kosovës sa i përket martesave të personave të gjinisë së ...

Prijësit fetarë të Kosovës kundërshtojnë projektkodin për martesat mes personave të gjinisë së njëjtë

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ipeshkëvia e Kosovës, Kisha Protestante Ungjillore e Kosovës dhe Bashkësia Hebraike e Kosovës më anë të një ...

Projektkodi Civil i Kosovës, grupet parlamentare deklarohen për martesat mes gjinisë së njëjtë

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet më 24 shkurt (e enjte) në seancë plenare nga ora 10:00, në të cilën mes tjerash në rend dite është edhe shqyrtimi në parim ...