Postet nga: libri

Botohet libri i Ilir Muharremit 'Teatri i kukullave'

Shkrimtari dhe kritiku Ilir Muharremi ka botuar librin “Teatri i kukullave”, një studim për dramatizimin, aktrimin, regjinë, skenografinë e kostumografinë e shfaqjeve me kukulla.

Instituti i Historisë kujton akademik Ali Hadrin

Instituti i Historisë “Ali Hadri” në Prishtinë ka mbajtur sot një akademi për të shënuar 95-vjetorin e lindjes dhe 36-vjetorin e ndarjes nga jeta të akademik Ali Hadrit, ...

Nesër nis edicioni i 26-të i Panairit të Librit në Tiranë

Me moton “Libri na bashkon të gjithëve” nis nesër në Pallatin e Kongreseve edicioni i 26-të i Panairit të Librit në Tiranë.

Botohet libri për jetën në qendrat e azilkërkuesve në Gjermani

Studiuesi Avni Rudaku ka botuar librin “Hajmet i hanë refugjatët”, në të cilin ka përshkruar jetën e azilkërkuesve në qendrat e azilit në Gjermani.

Hapet edicioni i dytë i Panairit të librit në Podujevë

Ka nisur sot edicioni i 2-të i Panairit të librit në Podujevë, “Podujeva 23”.

Konfirmohet pjesëmarrja e Ismail Kadaresë në Panairin e Libri në Prishtinë

Shkrimtari Ismail Kadare do të jetë prezent në Panairin e Librit në Prishtinë, i cili mbahet nga 6 deri më 11 qershor 2023 në Pallatin e Rinisë në Prishtinë.

Promovohet libri ‘E vërteta e aktorit’, rrëfimi i dhimbshëm për diskriminimin e artistëve skenik në Kosovë

Naim Berisha, aktor në Trupën Rezidente të Teatrit Kombëtar të Kosovës, ka promovuar sot në Bibliotekën Kombëtare librin studimor, “E vërteta e aktorit”.

Promovohet libri që dëshmon për gjenocidin e Serbisë në Kosovë

Akademik Arsim Bajrami ka promovuar sot në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës  librin “Gjenocidi i Serbisë në Kosovë”.