Postet nga: letërsi

Javën tjetër mbahet festivali i letërsisë ‘Polip’ në Prishtinë

Edicioni i 13-të i Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë, “Polip” do të mbahet javën tjetër në Prishtinë.

Orë letrare për shënimin e 14 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës

Unioni i Shkrimtarëve dhe Kritikëve Shqiptarë do të mbajë një orë letrare për shënimin e 14-të vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.

Botime të reja në letërsi

Më poshtë gjeni disa botime të reja në letërsi nga Sinan Gashi, Memli Krasniqi dhe Ajete Zogaj.

Poeti Fahredin Shehu botohet në Francë 

“Ephéméride: feuilles détachées” quhet antologjia e cila sapo ka dalë në Francë, ku u botua edhe poezia e autorit nga Kosova, Fahredin Shehu.  

Hapet konkursi për çmimin ‘Azem Shkreli’ për 2021

Ministria e Kulturës, Rinisë  dhe Sportit ka hapur konkursin për Çmimin kombëtar për vepër jetësore, “Azem Shkreli” dhe çimeve tjera vjetore për letë...

Të enjten nis festivali ‘Ficion Fest’

Edicioni i 4-të i Festivalit të Prozës Artistike, "Fiction Fest” do të mbahet në dy mbrëmje leximi më 25 dhe 26 nëntor 2021 në restorant “Amaro” në Prishtinë.

Në fundjavë mbahet festivali ‘Ujëvara Fest’

Me moton "Kultura, ritakimi ynë", më 30 dhe 31 korrik 2021 në Ujëvarën e Mirushës, do të mbahet edicioni i V-të i festivalit “Ujëvara Fest".

Publikohet data e mbajtjes së festivalit të letërsisë "Polip"

Edicioni XI i Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë, "Polip" do të mbahet ndërmjet datave 10-13 shtator 2021, në Prishtinë.