Postet nga: KOSID

Banka Botërore Ende pa Vendim për TC ‘Kosova e Re’

Një vit pasi Qeveria tha se ka arritur një marrëveshje me Bankën Botërore dhe kompaninë amerikane “Contour Global” për ndërtimin e një termocentrali të ri, ...

Shoqëria Civile Sheh Konfuzion te Deputetët për Projektin e ‘Envidity’

Tryeza e organizuar nga KOSID dhe INDEP me temën “Interesi publik mbi eksplorimin e linjitit në Kosovë” paraqiti analizën  e raportit të Komitetit për Partneritet Publiko-Privat lidhur ...

KOSID: Projekti i ‘Envidity’ i Rrezikshëm për Mjedisin

KOSID: Projekti i ‘Envidity’ i Rrezikshëm për Mjedisin

Konsorciumi Kosovar i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID) ka realizuar një hulumtim rreth projektit për shfrytëzim të qymyrit nga kompania “Envidity”. Sipas ...

Energjitë e Rinovueshme Janë Shumë më të Lira për Kosovën

Një masë mbizotëruese provash mbështesin qëndrimin se energjia e rinovueshme do të ishte më e lirë dhe më e pastër sesa termocentrali i propozuar “Kosova e ...

Kosova Kërkon të Jetë Aktive në Çështjet Globale të Klimës

Marrëveshja e nënshkruar në vitin 2015 në Paris që udhëzon shtetet e Ballkanit Perëndimor që t’i rishikojnë strategjitë për energjinë mund të jetë edhe pjesë ...

Kosova t’u Kushtojë Rëndësi Ndryshimeve Klimatike

Konsorciumi Kosovar i Organizatave të Shoqërisë Civile për Zhvillim (KOSID) dhe Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) në kuadër të Ditës së Tokës organizuan tryezë...

KOSID: “Kosova e Re” Shtrydh Buxhetet Familjare

Në një analizë që KOSID-i i ka bërë termocentralit “Kosova e Re”, ka konstatuar se ai do të jetë një barrë e panevojshme dhe me çmime të paarsyeshme.