Postet nga: envidity

Kuvendi i Papërgatitur për ‘Investimet Strategjike’

Kuvendi i Kosovës ka shtyrë për seancën e ardhshme tri pikat kryesore të rendit të ditës.

Shoqëria Civile Sheh Konfuzion te Deputetët për Projektin e ‘Envidity’

Tryeza e organizuar nga KOSID dhe INDEP me temën “Interesi publik mbi eksplorimin e linjitit në Kosovë” paraqiti analizën  e raportit të Komitetit për Partneritet Publiko-Privat lidhur ...

Kërkesa e Kompanisë së Wesley Clark, të Enjten në Kuvend

Kërkesa e kompanisë kanadeze Envidity për hulumtimin e qymyrit në një të tretën e hapësirës së Kosovës do të shqyrtohet të enjten nga deputetë...

Qymyri “Nxin” dhe Nxit Përplasjen Buzhala-Abazi

Berat Buzhala e Haki Abazi janë përfshirë në një polemikë të ashpër në Facebook në lidhje me projektin për hulumtim qymyri të kompanisë “Envidity”.

Haradinaj Mirëpret investimin e Wesley Clark-ut

Haradinaj Mirëpret investimin e Wesley Clark-ut

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, në një intervistë për KALLXO.com, e ka mirëpritur një investim të tillë në Kosovë duke shtuar se Qeveria e Kosovës duhet ...

Jeta në Kosovë: Thëngjilli-Zhvatje a Zhvillim?

Jeta në Kosovë: Thëngjilli-Zhvatje a Zhvillim?

Në emisionin e sotëm “Jeta në Kosovë” diskutohet rreth hulumtimit të Gazetës “Jeta në Kosovë” mbi aplikimin e kompanisë së gjeneralit Wesley Clark për shfrytëzimin e ...

KOSID: Projekti i ‘Envidity’ i Rrezikshëm për Mjedisin

KOSID: Projekti i ‘Envidity’ i Rrezikshëm për Mjedisin

Konsorciumi Kosovar i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID) ka realizuar një hulumtim rreth projektit për shfrytëzim të qymyrit nga kompania “Envidity”. Sipas ...

Sahiti: S’kemi Mundësi Financiare për Hulumtime

Sahiti: S’kemi Mundësi Financiare për Hulumtime

Shërbimi Gjeologjik nuk ka mundësi financiare për të hulumtuar rezervat e qymyrit në Kosovë dhe për këtë arsye insiston që një mundësi e tillë ...