Postet nga: Banka Botërore

Nagavci: Dështimet në sistemin arsimor po ndikojnë në të ardhmen fëmijëve tanë

Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje, Arbërie Nagavci, duke iu referuar raportit të fundit të publikuar nga Banka Botërore ...

Banka Botërore: Një fëmijë i lindur në Kosovë është vetëm 57 për qind produktiv kur të rritet

Sipas përditësimit më të fundit të Indeksit të Kapitalit Njerëzor (IKNj), i përpiluar nga Banka Botërore për të matur rezultatet e kapitalit njerëzor ...

Banka Botërore: Nxënësit kosovarë nga 13.2 vite shkollim kanë vetëm 7.9 vite shkollim efektiv

Në raportin e fundit të Bankës Botërore nxënësit kosovarë të cilët shkollohen humbasin 5.3 vite shkollim derisa arrijnë moshën 18 vjeçare.

Banka Botërore: Indeksi i Kapitalit Njerëzor në Kosovë më i ulët se mesatarja rajonale

Sipas përditësimit më të fundit të Indeksit të Kapitalit Njerëzor (IKNj), i përpiluar nga Banka Botërore për të matur rezultatet e kapitalit njerëzor ...

Tahiri merr mbështetjen e Bankës Botërore për reforma në administratë

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Tahiri, po qëndron për vizitë zyrtare në Vjenë, ku është takuar me Linda Van Gelder, Drejtoreshë e Bankës Botërore ...

Ministria e Financave nënshkruan me Bankën Botërore marrëveshje që ndihmon sistemin shëndetësor kundër COVID-19

Ministria  e Financave sot ka nënshkruar marrëveshjen e grantit me Bankën Botërore për projektin “Financimi i Emergjencës së Pandemisë”, në vlerë prej rreth 2 milionë ...

Kosova merr kredi 46 milionë euro për “Projektin Emergjent COVID-19"

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka njoftuar se sot ka nënshkruar marrëveshjen e kredisë me Bankën Botërore përmes Asociacionit Zhvillimor Ndërkombëtar, në vlerë ...

BB, BE dhe Qeveria e Kosovës do të financojnë projekte komunale për efiçiencë të energjisë

Banka Botërore ka njoftuar se Fondi i Kosovës për Efiçiencë të Energjisë, i cili është themeluar me përkrahje nga Banka Botërore, ka shpallur ...