Postet nga: Komisioni Evropian

BE, EU, Bruksel

Komisioni Evropian miraton planin e reformave para zgjerimit të bllokut

Komisioni Evropian (KE) e ka miratuar të mërkurën një dokument për reformat brenda Bashkimit Evropian (BE) para zgjerimit të bllokut 27-anëtarësh.

BE-ja do të vendosë për nisjen e negociatave të anëtarësimit me Bosnjën

Udhëheqësit e Bashkimit Evropian gjatë samitit të së enjtes dhe së premtes në Bruksel do të vendosin për nisjen e negociatave të anëtarësimit me Bosnje ...

KE rekomandon zyrtarisht nisjen e negociatave të anëtarësimit me Bosnje-Hercegovinën

Komisioni Evropian e ka miratuar të martën pasdite edhe zyrtarisht vendimin për të rekomanduar nisjen e negociatave të anëtarësimit me Bosnje e Hercegovinën, duke konstatuar ...

KE-ja shton presionin ndaj Kosovës për shkak të vendimit të BQK-së

Komisioni Evropian u është bashkuar zërave kritikë ndaj Kosovës, pas hyrjes në fuqi më 1 shkurt të një rregulloreje të Bankës Qendrore të Kosovës. Kjo rregullore parasheh ...

Hiqjani “sanksionet” Kosovës! - Kërkesa e drejtuesve të Komisioneve parlamentare të 12 vendeve drejtuar BE-së

Kryesues të Komisioneve të Punëve të Jashtme të parlamenteve të 12 vendeve europiane përmes një deklarate të përbashkët drejtuar Përfaqësuesit të Lartë për Politikë ...

Sondazh: Vetëm 20% e evropianëve e dëshirojnë Kosovën në BE  

Mbështetja për anëtarësim ishte më e vogël për Kosovën, me 20% që ishin në favor të anëtarësimit të saj dhe me 37% që ...

Pavarësisht mosnjohjes së Kosovës, Bosnja mund të bashkëpunojë në çështjet e drejtësisë

Kosova dhe Bosnja kanë bashkëpunuar më parë në çështjet penale, pavarësisht faktit se Sarajeva ende nuk e ka njohur Prishtinën.

KE miraton paketën e zgjerimit, thotë se rruga e Kosovës ndikohet nga dialogu me Serbinë

Komisioni Evropian rekomandoi hapjen e negociatave të pranimit në Bashkimin Evropian me Ukrainën, ndërsa rekomandoi gjithashtu hapjen e bisedimeve me Moldavinë, pasi t'i përmbushë kushtet përfundimtare.