Postet nga: KE

Konsullata e Kosovës në Strasburg organizoi pritje me rastin e votimit në Asamblenë Parlamentare

Mbrëmë më 16.04.2024 Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Kosovës në Strasburg ka organizuar pritje pas votimit të suksesshëm në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të ...

Serbia formon ekipin kundër anëtarësimit të Kosovës në Këshillin e Evropës

Serbia ka formuar grupin punues që është thënë se do të merret me koordinimin e aktiviteteve të organeve shtetërore për të parandaluar anëtarësimin eventual të ...

BE, EU, Bruksel

Komisioni Evropian miraton planin e reformave para zgjerimit të bllokut

Komisioni Evropian (KE) e ka miratuar të mërkurën një dokument për reformat brenda Bashkimit Evropian (BE) para zgjerimit të bllokut 27-anëtarësh.

KE i kërkon Gjermanisë të investojë më shumë në energjinë e ripërtërishme

Gjermania duhet të investojë më shumë në burimet e energjisë së ripërtërishme dhe të largohet nga lëndët djegëse fosile, porositi Komisioni Evropian më 24 maj.

Komisioni Europian - Bruksel

Komisioni Evropian thotë se gabimisht kërkoi që vendet e rajonit t’i vendosnin viza Kosovës

Komisioni Evropian të martën ka pranuar se gabimisht ka kërkuar nga Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi që t’i vendosin viza Kosovës dhe vendeve tjera ...

KE: Evropa po përballet me thatësirën më të rëndë në 500 vjet

Evropa mund të jetë duke përjetuar thatësirën më të rëndë në të paktën 500 vjet, tha Komisioni Evropian më 23 gusht.

Komisioni Evropian gati të nisë bisedimet me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula Von der Leyen shprehet se komisioni është gati të nisë bisedimet me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë për rrugën drejt BE-së.

Osmani: Shtetet që besojnë në demokraci e sundim të ligjit do të përkrahin anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës

Presidentja Vjosa Osmani tha se shtetet që besojnë dhe punojnë për demokraci, të drejtat e njeriut dhe sundimin e ligjit do të përkrahin anëtarësimin e Kosovë...