Postet nga: Evropa

Autoritetet e BE-së zbusin rekomandimin për mbajtjen e maskës në aeroplan

BE-ja i ka zbutur rekomandimet për rregulloret ndaj COVID-19 për pasagjerët e aeroplanëve.

77-vjetori i fundit të Luftës së Dytë Botërore e gjen Evropën në konflikt

Dita e Fitores e këtij viti nuk do të nderojë thjesht dorëzimin e Gjermanisë naziste dhe fundin e Luftës së Dytë Botërore, 77 vjet më parë. Ndë...

Dita e çlirimit të Evropës: Lufta në Ukrainë hedh hije mbi Rusinë

Në orët e 8 dhe 9 majit mori fund Lufta e Dytë Botërore me kapitullimin e Gjermanisë hitleriane. Rusia e feston këtë si "ditën e fitores". Por Putini ...

Çfarë do të thotë fitorja për Ukrainën dhe për Evropën?

Për më shumë se dy muaj, Vladimir Putin është përpjekur me dhunë ta fshijë shtetin modern ukrainas nga harta e Evropës.

Çfarë qëndron pas vendimit rus për t'i ndërprerë furnizimet me gaz?

Gazpromi i Rusisë tha se do t'i ndalë furnizimet me gaz natyror për në Poloni dhe Bullgari, duke përshkallëzuar tensionet ndërmjet Kremlinit dhe Evropës pë...

Zyrtarët evropianë: Rusia po përdor gazin për shantazh

Kremlini njoftoi ndërprerjen e furnizmimit me gaz natyror të Bullgarisë dhe Polonisë, ndërsa kërcënoi se do të ndërpresë furnizimet edhe për vende të tjera. ...

Nëse furnizimi me gaz rus në Evropë ndërpritet, a mund ta mbyllë hendekun Gazi Natyror i Lengshëm, LNG?

Më 26 prill, kompanitë shtetërore të gazit të Bullgarisë dhe Polonisë thanë se ishin paralajmëruar nga Gazprom se do t’ua ndalonte atyre të gjitha dërgesat e gazit ...

Roli i Turqisë për shkëputjen e vartësisë së Evropës nga energjia ruse

Pas premtimeve të Bashkimit Evropian për t’i dhënë fund vartësisë nga gazi rus, Turqia po synon të luajë një rol kyç në furnizimin e Evropës ...