Postet nga: instituti Gap

Krasniqi: Komunat që udhëhiqen nga PDK në krye të tabelës për transparencë buxhetore

Instituti GAP ka publikuar raportin për transparencë buxhetore të komunave të Kosovës.

Komuna e Fushë Kosovës dhe Ministria e Financave me më sa paku investime kapitale të realizuara në vitin 2022

Sipas një raporti të Institutit GAP, Komuna e Fushë Kosovës dhe Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve janë renditur ndër institucionet që kanë realizuar më së paku ...

GAP: 104 euro më shumë kosto e blerjes së shportës me artikuj të njejtë krahasuar me vitin 2021 (FOTO)

104 euro më shumë i është dashur të paguajë një familjeje 5-anëtarëshe në qershor të këtij viti, për shërbimet dhe blerjet e njëjta që ka ...

Rreth 50% e punëtorëve të RTK-së janë paguar mbi 1 mijë euro në muaj në vitin 2021

Instituti GAP ka bërë një hulumtim rreth pagave të punëtorëve të Radio Televizonit të Kosovës (RTK), duke u bazuar në të dhënat e Administratës ...

GAP: Kryetari i Prishtinës me 206 premtime e kryetari i Vitisë me 19 premtime

Instituti GAP ka prezantuar premtimet e kryetarëve të komunave të Kosovës nga zgjedhjet e fundit lokale për mandatin qeverisës 2021 – 2025.

GAP rekomandon rritje të pagës minimale për zbutjen e efektit të rritjes së çmimeve

Instituti GAP ka rekomanduar që për zbutjen e efektit të rritjes së çmimeve duhet të rritet paga minimale, rritja e pagesave për përfituesit e skemave sociale dhe ...

Progresi i kryetarëve të komunave në përmbushjen e premtimeve zgjedhore

Instituti GAP ka publikuar në platformën elektronike “Letërnjoftimi i Komunave” vlerësimin më të fundit rreth përmbushjes së premtimeve të kryetarëve të komunave nga zgjedhjet lokale 2017. ...

GAP: Sektori i prodhimit pati rritje më të vogël pas vendosjes së tarifës

Instituti GAP sot ka publikuar gjetjet e një hulumtimi të zhvilluar para masave të ndërmarra nga Qeveria e Kosovës për parandalimin e përhapjes së coronavirusit.