Postet nga: HIV/AIDS

41 persona me HIV, janë trajtuar gjatë vitit 2021 në Kosovë

Dyzetenjë persona kanë kërkuar ndihmë në Klinikën Infektive të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, e të cilët kanë probleme shëndetësore me virusin HIV.

Rastet me HIV/ AIDS në Kosovë

Sëmundja e HIV/AIDS transmetohet nga një person tek tjetri përmes tre mënyrave, përmes marrëdhënieve seksuale të pambrojtura, kalimi i virusit direkt në gjakë ...

Sot shënohet dita botërore kundër HIV/AIDS

1 Dhjetori është Dita Botërore e AIDS-it. Në këtë ditë pjesa më e madhe e botës mëson dhe informon popullatën lidhur më këtë sëmundje.

Kryqi i Kuq i Kosovës ligjëratë për HIV/AIDS para 4.000 nxënësve

Kryqi i Kuq i Kosovës ka mbajtur ligjërata të vetëdijesimit për HIV/AIDS në 26 komuna të vendit, duke përfshirë rreth 4.000 nxënës.

Gjatë këtij viti vdiqën 2 persona nga HIV/AIDS

Sot është shënuar dita botërore e HIV/AIDS-it në Kosovë.

Fakte të shpejta për virusin HIV dhe SIDA-n

HIV është virusi i cili prek dhe dobëson sistemin imunitar të organizmit të njeriut ndërsa SIDA është sëmundje e fituar e mungesës së imunitetit dhe shkaktohet ...

Moska kundërshton të gjeturat e OBSH-së për rastet e prekura me HIV/AIDS

 

47 persona të vdekur nga virusi HIV në Kosovë

Shumë persona, si meshkujt ashtu edhe femrat, të moshuar dhe të rinj, ndjehen të pasigurt kur mendojnë për kontaktet e veta seksuale me partnerët e mëhershëm ...