Postet nga: gjykata kushtetuese e kosovës

Bajrami e konsideron antikushtetues Projektligjin për Fondin Sovran

Deputetja e Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Hykmete Bajrami, e ka vlerësuar antikushtetues Projektligjin për Fondin Sovran.

Kërkohet shkarkimi i prokurorit të rastit të Sebahate Morinës

Para Këshillit Prokurorial të Kosovës është mbajtur protestë në lidhje me vendimin e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës për rastin e Sebahate Morinës, e cila ...

Këshilli Prokurorial reagon pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese për ligjin e KPK-së

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) ka reaguar pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese pasi e ka shpallur kundër kushtetues Ligjin e Këshillit Prokurorial.

Kushtetuesja rrëzon Ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës

Gjykata Kushtetuese e Kosovës e ka shpallur të pavlefshëm Ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës pas kë...

Kushtetuesja përdori kritere favorizuese, eliminoi konkurrencën kur bleu 10 iPhone

Është e thirrur për të mbrojtur ligjshmërinë dhe kushtetutshmërinë e të gjitha ligjeve në Kosovë, por, Gjykata Kushtetuese gjatë vitit të kaluar ka shkelur Ligjin e Prokurimit ...

Kushtetuesja shfuqizon vendimin e Kuvendit për shkarkimin e 5 anëtarëve të KPMShCK-së

Gjykata Kushtetuese e Kosovës ka njoftuar se vendimi i Kuvendit për shkarkimin e pesë anëtarëve të Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës për Shë...

Kushtetuesja i vendos masën e përkohshme vendimit të Kuvendit për shkarkimin e 5 anëtarëve të KPMShCK-së

Gjykata Kushtetuese e Kosovës ka vendosur masën e përkohshme deri me 15 dhjetor të këtij viti ndaj vendimit të Kuvendit të Republikës së Kosovës, pë...

Ramosaj nuk shprehet i gatshëm të zbatojë vendimin e kushtetueses për Manastirin e Deçanit

Kryetari i Komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj, nuk ka shprehur gatishmëri për zbatimin e vendimit të gjykatës kushtetuese për Manastirit të Deçanit, edhe ...