Postet nga: gjuha shqipe

Kremtohet 50-vjetori i themelimit të Akademisë së Shkencave, Rama: Gjuha shqipe sot e kërcënuar si asnjëherë me parë

50-vjetorin e themelimit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, kryeministri Edi Rama e konsideroi një moment nderimi për themeluesit dhe mbështetje për veprimtarinë e institucionit.

Mbahet tryezë për shënimin e 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe

Edhe tre muaj bëhen 50 vjet nga mbajtja e Kongresit të Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe, i cili identifikon ngjarjen më të rëndësishme në historinë e standartizimit të ...

Gazetaret ukrainase fillojnë kursin e gjuhës shqipe

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës – AGK, ka bërë të ditur se gazetaret ukrainase në Kosovë kanë nisur kursin e gjuhës shqipe.

Gjuha shqipe futet si lëndë zgjedhore për herë të parë në Universitetin e Harvardit

Gjuha shqipe nga tash e tutje do të jetë si lëndë zgjedhore për herë të parë në Universitetin e Harvardit.

Sfidat e dygjuhësisë në Universitete

Universiteti i Prishtinës ende nuk ka arritur të krijoj një departament ku studentët mund të mësonin gjuhën serbe. Në mungesë të një dege të tillë, në ...

Komunikimi i nxënësve shqiptarë dhe serbë, bëhet përmes përkthyesve

Edhe pse mësojnë në të njëjtin objekt shkollor, nxënësit e shkollës “Daut Bogujevci” në Fushë Kosovë dhe ata të shkollës “Aca Maroviç” duhet të ...

Albanologët kujtojnë Kongresin arsimor të Lushnjës

Organizuar nga Instituti Albanologjik i Prishtinës është mbajtur sot tryezë shkencore, “Kongresi arsimor i Lushnjës dhe gjuha shqipe”.

Teknologjia që ndihmon në drejtshkrimin e gjuhës shqipe

Një i ri nga Kosova, po synon që përmes një aplikacioni të ndihmojë përdoruesit online të tij, të përmirësojnë drejtshkrimin e gjuhës shqipe prej tyre.