Postet nga: gjuha shqipe

Me shqipen kundër paragjykimeve

Borivojen, Angjellën nga Serbia dhe Bennedictën nga Franca i bashkoi gjuha shqipe.

Sot nis Edicioni i 39 i Seminarit Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare

Seminari Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare fillon sot edicionin e 39-të. Hapja solemne do të bëhet në Bibliotekën Universitare në ...

Presidenti dhe kryeministri maqedonas ua urojnë në shqip shqiptarëve Ditën e Alfabetit

Më 22 nëntor 1908, në Kongresin e Manastirit, është bërë unifikimi i alfabetit të gjuhës shqipe. Në përvjetorin e 112-të, liderët e Maqedonisë së Veriut, presidenti Stevo ...

Gjuhëtari Berisha: Mungojnë rezultatet në studimin e gjuhës shqipe

Gjuhësia shqiptare nuk ka bërë sa duhet për të avancuar studimin e gjuhës shqipe në raport me zhvillimet e përgjithshme që po përjeton shoqë...

Fillon mësimi plotësues i gjuhës shqipe në Lubjanë

Ambasada e Kosovës në Slloveni ka njoftuar se nga sot do të fillojë mësimi plotësues i gjuhës shqipe në Lubjanë.

‘Kafja turke’ nxit debat për përdorimin e gjuhëve në Prizren

Ditën e diel në Prizren, në sheshin  Shatërvan, ishte vendosur një tendë e vogël e bardhë, në të cilën qytetarët mund të shëbeheshin me ...

Historike:Mbledhjet e Kuvendit maqedonas do udhëhiqen në gjuhën shqipe

Është çështje ditësh kur kryeparlamentari i Maqedonisë Talat Xhaferi, do të nisë që seancat parlamentare t’i udhëheq në gjuhën shqipe.

Gara për meritorin e shqipes, opozita maqedonase paralajmëron padi penale

Miratimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve e përshëndetën partitë politike shqiptare, por edhe LSDM.