Postet nga: gërmimet

Në arën me kumbulla, mbishkrimi antik ‘vulos’ lidhjen me Dardaninë (VIDEO)

Grumbuj rëre, gurësh dhe mbeturinash janë hedhur në dy anët e një grope të madhe në Parkun Arkeologjik të Ulpianës, rreth 15 kilometra afër kryeqytetit, pë...

Policia e kosoves

Suharekë, gërmime të dyshimta në oborrin e një shtëpie të pabanuar

Policia e Kosovës ka bërë të ditur se është duke hetuar një rast për gërmime të dyshimta në një oborr të një shtëpie të pabanuar ...

Në Shtaval të Serbisë nuk gjenden mbetje mortore

Në fshatin Shtaval në komunën e Sjenicës në Serbi, nuk janë gjetur mbetjet mortore, pas gërmimeve që nisën më 10 maj.

Hapen konsultimet publike për udhëzimin administrative për gërmime arkeologjike

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka bërë të ditur se ka hapur konsultimet publike për projekt-Udhëzimi administrativ (MKRS) Nr. Xx/2021 për procedurat për ...

Institucionet gërmojnë në oborrin e katedrales në Prizren

Një grup arkeologësh vendas dhe të huaj kanë nisur gërmimet në oborrin e Katedralen “Zonja Ndihmëtare” në Prizren.

Makolli nga Kizhevaku: Jemi duke pritur përgjigje nga Serbia edhe për 11 lokacione

Kryetari i Grupit Punues të Delegacionit të Kosovës për Persona të Zhdukur, Ibrahim Makolli, ka bërë të ditur se dy personat e identifikuar në Kizhevak të Serbisë ...

Identifikohen mbetjet mortore të dy shqiptarëve të zhdukur, në Kizhevak të Serbisë

Janë identifikuar ADN-të e dy personave të zhdukur gjatë luftës në Kosovë. Mbetjet mortore, janë gjetur në Kizhevak të Serbisë, nga autoritetet kosovare, lokacion ky në të cilin edhe ...

Vazhdojnë gërmimet në varrezën masive në Kizhevak

Qeveria e Kosovës ka njoftuar se janë duke vazhduar në Kizhevak të Rashkës, Serbi, gërmimet për mbetjet mortore të viktimave të luftës së viteve 1998-99 ...