Postet nga: Fondi për të Drejtën Humanitare Kosovë

Gjuha e urrejtjes mund të dërgoj në tragjedi

Duke analizuar situatën e krijuar gjatë trazirave të marsit 2004 Fondi për të Drejtën Humanitare ka konstatuar se gjuha e urrejtjes dhe informacionet e pasakta të publikuara në ...

"Të dënuarit për krime lufte në Ballkan, të mbahen jashtë pozitave publike’

Fondi për të Drejtën Humanitare, përmes një raporti ka vlerësuar se personat që janë dënuar për krime në lidhje me konfliktin nuk duhet të ...

Përkujtimi i viktimave pse memorialet duhet të përmabajnë emrat e viktimave pa dallim etnie

Fondi për të Drejtën Humanitare, përmes një raporti të publikuar, ka trajtuar temën e barazisë, respektimin dhe gjithë përfshirjen e qytetarëve, posaçërisht të ...

'Pasojat dhe rreziqet’ e zbulimit të identitetit të dëshmitarit në rastet që kanë të bëjnë me krime lufte

Shoqëria kosovare duhet të jetë shumë e kujdesshme ndaj rreziqeve të zbulimit të identitetit të dëshmitarëve në rastet që kanë të bëjnë me krimet e luftë...

Deklaratat për krimet e luftës duhet të bazohen në të vërtetën e jo në “FakeNews”

Kur flasin për të kaluarën dhe veçanërisht për krimet e luftës mediat politikanët por edhe publiku i gjerë duhet të bazohen vetëm ...

Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë i del në mbështetje Shkëlzen Gashit

Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë i ka dalë në mbështetje Shkëlzen Gashit, ish këshilltarit të kryeministrit në detyrë, Albin Kurti.

Ambasada e Zvicrës dhe Fondi për të Drejtën Humanitare dënojnë deklaratën e Vuçiqit për Masakrën e Reçakut

Ambasada e Zvicrës në Kosovë dhe Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë  kanë reaguar ndaj deklaratës së presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq, i ...