Postet nga: Eurostat

Shqipëria rekord në rajon për numrin e të burgosurve

Shqipëria renditet ndër vendet me numrin më të lartë për sa i përket individëve të dënuar për veprat penale në Ballkanin Perëndimor.

Hoxhaj takoi delegacionin nga EUROSTAT, diskutojnë për regjistrimin e popullsisë

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Enver Hoxhaj, gjatë një takimi me drejtorin e Përgjithshëm për Bashkëpunim dhe Koordinim Statistikor në EUROSTAT, Eduardo Barredo Capelot, kanë ...

EUROSTAT: 19 mijë shqiptarë kërkuan azil në BE në vitin 2018

19 mijë shtetas shqiptarë kanë kërkuar azil në një nga vendet anëtare të BE-së, njofton Eurostat dhe Shqipëria gjendet në vendin e nëntë sipas numrit të azilkë...

Mbi 22 Mijë Shqiptarë Kërkuan Azil në BE më 2017

Numri i shqiptarëve që aplikoi për azil për herë të parë në vendet e BE-së u ul në 22 mijë në vitin 2017, nga 29 mijë që ishin në vitin 2016 ...

Mariana Kotzeva, Gruaja e Parë në Krye të Eurostat

Mariana Kotzeva, ish-drejtuese e Institutit Kombëtar të Statistikave Bullgare, është emëruar në krye të agjencisë së statistikave të Bashkimit Evropian, Eurostat.

BE-ja Ul Borxhin e Saj-Kosova e Shton

Derisa Zyra e Statistikave të Bashkimit Evropian konfirmon se në tremujorin e dytë të këtij viti ra borxhi publik në vendet e BE-së, në Kosovë ky borxh vazhdimisht është ...

‘Eurostat’: Përqendrohuni te Regjistrimi i Vitit 2020

Agjencia e Statistikave publikoi një raport të vlerësimit të saj nga “Eurostati”, Zyra e Statistikave të Bashkimit Evropian.

Nafta Ul Inflacionin në BE

Në prillin e vitit të kaluar sipas Zyrës së Statistikave të BE-së inflacioni ishte zero për qind.