Postet nga: azilkërkuesit

Azilkërkuesit në Gjermani: Turqia kapërcen Afganistanin

Gjithnjë e më shumë njerëz nga Turqia po vijnë në Gjermani. Ka dy arsye kryesore për këtë. Po cilat janë ato?

Qeveria britanike do të apelojë vendimin që shpall të paligjshëm planin për largimin e azilkërkuesve

Një gjykatë në Britani vendosi sot se plani i qeverisë për të dërguar azilkërkuesit në Ruandë është i paligjshëm, duke i dhënë kështu një ...

Orban kundër rishikimit të rregullave të BE-së për migrantët dhe azilkërkuesit  

Kryeministri hungarez Viktor Orban e vlerësoi të papranueshme marrëveshjen brenda Bashkimit Evropian (BE) për rishikimin e rregullave në lidhje me migrantët dhe azilkërkuesit.

Në BE rritet numri i azilkërkuesve nga Ballkani Perëndimor

Afër 966.000 persona kanë kërkuar mbrojtje ndërkombëtare në Bashkimin Evropian më 2022, që janë 50 për qind më shumë se më 2021. Kjo është shifra më e lartë e ...

Gjermani: Gjykata Kushtetuese forcon të drejtat e azilkërkusve

Azilkërkuesit që jetojnë vetëm në strehim kolektiv aktualisht marrin 330 euro në muaj – dhjetë për qind më pak se të tjerët. Gjykata Kushtetuese e Gjermanisë thotë se ...

Gjermani, Gjykata Kushtetuese forcon të drejtat e azilkërkuesve

Azilkërkuesit që jetojnë vetëm në strehim kolektiv aktualisht marrin 330 euro në muaj – dhjetë për qind më pak se të tjerët. Gjykata Kushtetuese e Gjermanisë thotë se ...

Shqipëria u dha nënshtetësi shqiptare 711 personave, shumica e tyre nga Kosova

2021 shënoi rritje të kërkesave për azil në Shqipëri. Sipas të dhënave të Institutit të Statistikave numri i azilkërkuesve arriti në 2 533,  rreth 13.5% më shumë se ...

Gjermani: Shans për azilkërkuesit e refuzuar por të integruar

Azilkërkuesit me kërkesë të refuzuar të azilit, por që ndërkohë janë të integruar në Gjermani, do të mund të qëndrojnë të ardhmen në Gjermani. Këtë ...