Postet nga: azili

Ministrat e Brendshëm të BE-së pajtohen për reforma më strikte rreth azilit

Ministrat e Brendshëm të Bashkimit Evropian, i kanë miratuar planet për t’i ashpërsuar politikat për azil.

Rënie e ndjeshme e shqiptarëve me lejeqëndrimi në Greqi

Ministria greke për Emigracionin dhe Azilin thotë se regjistroi në muajin shkurt të këtij viti rreth 277 mijë shtetas shqiptarë me leje qëndrimi të rregullta në Greqi,nga ...

Shqipëri, vetëm 1% e refugjatëve kanë qasje në procedurat e azilit

Sot në ditën botërore të refugjatëve, Agjensia e Kombeve të Bashkuara për Refugjatët thotë se në Shqipëri gjatë vitit të shkuar kanë hyrë mbi 10 ...

Shkrimtari Agron Tufa kërkon azil politik në Zvicër

Shkrimtari Agron Tufa, ish- drejtor i Institutit të Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit (ISKK) në Tiranë është larguar nga Shqipëria së bashku me familjen dhe ka ...

EUROSTAT: 19 mijë shqiptarë kërkuan azil në BE në vitin 2018

19 mijë shtetas shqiptarë kanë kërkuar azil në një nga vendet anëtare të BE-së, njofton Eurostat dhe Shqipëria gjendet në vendin e nëntë sipas numrit të azilkë...

Nikolla Gruevski fiton azil në Hungari

Ish-kryeministri i Maqedonisë, Nikolla Gruevski përmes një postimi në Facebok ka bërë të ditur se autoritetet hungareze kanë pranuar kërkesën e tij për azil politik ...

Liberalizim të vizave, jo azil nëpër Europë

Qytetarët e Kosovës e meritojnë liberalizimin e vizave, thonë përfaqësuesit e institucioneve.

EKSKLUZIVE: Të Kërkuarit për Ekstradim nga Turqia i Njihet e Drejta e Azilit në Kosovë

Rreth 5 muaj pasi kishte paraqitur kërkesën e tij për azil, të kërkuarit për t’u ekstraduar në Republikën e Turqisë, Ugur Toksoy,  i është ...