Postet nga: dresnik

Qeveria vazhdon procedurën për shpronësimit për Lokalitetin Arkeologjik të Dresnikut

Qeveria ka miratuar vendimin preliminar për shpronësim për interes publik të pronave të paluajtshme të cilat preken nga realizimi i Projektit: Mbrojtja dhe Menaxhimi i Trashëgimisë ...

Ambasada amerikane dhe MKRS nënshkruajnë memorandum bashkëpunimi për lokalitetin arkeologjik në Dresnik

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë, Jeffrey Hovenier dhe ministri i Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku kanë nënshkruar sot një memorandum bashkëpunimi pë...

Banorët e Dresnikut të Klinës protestuan sot për mungesën e rrymës

Dhjetëra familje të fshatit Dresnik të Klinës po ankohen se nuk janë të kyçur në rrjetin e energjisë elektrike.

Kosova pjesë e projekteve të vullnetarëve evropianë të trashëgimisë

Lokaliteti Arkeologjik i Dresnikut në Klinë është përfshirë në kalendarin e projekteve të “European Heritage Volunteers” (EHV), për vitin 2020.

Qytetarët kundër ndërtimit të fabrikës së çimentos në Dresnik të Klinës

Në lokalitetin arkeologjik të Dresnikut të Klinës po planifikohet të ndërtohet një fabrikë për prodhimin e çimentos.

Gjurmimet arkeologjike në Ulpianë dhe Dresnik peng i buxhetit

Që nga janari i këtij viti dhe deri në fund të gushtit 2018, Parku Arkeologjik i Ulpianës ka pritur rreth 23000 mijë vizitorë.

Dresniku i Vjetër i Harruar nga Qeverisjet e Pasluftës

Edhe pse ndodhet shumë pranë Klinës, të gjitha qeverisjet e pasluftës në këtë komunë nuk kanë investuar në fshatin Dresnik.