Postet nga: ankthi

Raporti: Ndihma për shëndetin mendor për fëmijët nën pesë vjeç është anashkaluar

Ka prova që ndërhyrja shumë herët mund të ndihmojë në ndalimin e shfaqjes ose përkeqësimit të kushteve.

Ndikimi i patateve të skuqura në shëndetin tuaj

Pas studimeve të shumta që zbuluan se ushqimi i skuqur shkakton obezitet dhe probleme të tjera të shumta fizike, kërkimet e reja kanë vendosur një lidhje midis konsumit të ...

Edhe doza të ulëta të ushtrimeve ndihmojnë në parandalimin e depresionit, sipas studimit

Depresioni është një çrregullim humori që shkakton një ndjenjë të vazhdueshme trishtimi dhe humbje të interesit.

Përdorimi i Ketaminës për depresion: Mjet i ri, pyetje të reja

Ketamina më herët është përdorur kryesisht si mjet anastezik në fushë beteja dhe dhoma operimi. Tani ky medikament po fiton territor si trajtim premtues për disa raste ...

Ankthi dhe depresioni, problemet më të shpeshta në pandemi

Në Qendrën për shëndetin mendor në Prishtinë, puna gjatë pandemisë COVID-19 ka ndryshuar. Neuropsikiatri Sami Rexhepi, drejtor i kësaj qendre, tha për Radion Evropa e ...

Si të kujdesemi për shëndetin mendor gjatë pandemisë?

Një libër i mirë, një fjalim kualitativ, stërvitjet fizike, jogat, bisedat virtuale me shoqërinë, janë vetëm disa nga aktivitetet relaksuese të cilat mund të ndikojnë në ...

Bota do përballet me krizë të shëndetit mendor pas pandemisë paralajmërojnë ekspertët

 

Pesë veprime të shpejta për të mbajtur nën kontroll ankthin

Episodet e ankthit dhe çrregullimet që lidhen me të nuk duhen nënvlerësuar, veçanërisht nëse zgjasin në kohë dhe kushtëzojnë mirëqenien dhe shprehjen e ...