Postet nga: d +

Cilat institucione kanë nënshkruar më së shumti kontrata njëburimore nga viti 2019 deri në vitin 2023?

Institucionet që kanë lidhur më së shumti kontrata njëburimore apo të negociuara gjatë viteve 2019-2023 janë, Komuna e Prishtinës, KEK-u, Komuna e Gjakovës, Komuna e Ferizajt dhe ...

Cilat janë sfidat e ndotjes së lumenjve dhe menaxhimit të mbeturinave në Kosovë?

Ndotja më e madhe e lumenjeve shkaktohet nga derdhja e ujërave të zeza nga shtëpitë dhe bizneset, fshatrat përreth lumenjve përballen ende me mungesën e ...

D+ publikon raportin e monitorimit të Organit Shqyrtues të Prokurimit

Organizata ‘Demokraci Plus’ (D+) ka publikuar raportin e monitorimit të Organit Shqyrtues të Prokurimit (OShP) në kuadër të programit të USAID, "Aktiviteti i USAID-it për integritet të komunave ...

OShP-ja pa bord funksional, bllokohen mbi 100 tenderë

Mbi 100 tenderë kanë mbetur të pezulluar pasi bordi i Organit Shqyrtues të Prokurimit nuk është funksional për t’i shqyrtuar ankesat e bizneseve.

D+ reagon ndaj mbledhjeve të mbyllura për media të komisioneve parlamentare

Organizata ‘Demokraci Plus’, ka reaguar ndaj mbledhjeve të mbyllura për media që po mbahen nga komisionet paralamentare.

Bëhet thirrje që të përgatitet Qeveria e ardhshme për Procesin e Berlinit në 2020-në

Demokraci Plus (D+) në bashkëpunim me Fondacionin Konrad Adenauer (KAS) kanë mbajtur sot një konferencë lidhur me Procesin e Berlinit dhe obligimet që ka Kosova nga ky proces.

D+ publikon raportin mbi zotimet e nënshkruara nga kryetarët e komunave

Kryetarët e komunave në vend u zotuan për publikim të vendimeve në ueb, transparencë financiare, konsultime publike në lagje dhe fshatra, transparencë në prokurim publik, publikim të raportit ...