Postet nga: CEFTA

Kosova e rriti rreth 4.5 milionë euro importin nga Kina në shkurt

Të dhënat nga tregtia e jashtme e mallrave në Kosovë tregojnë për një deficit tregtar më të lartë për 9 përqind në muajin shkurt 2020, në raport me ...

Kosova paralajmëron reciprocitet ndaj Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut

Qeveria e Kosovës ka paralajmëruar vendosjen e masave mbrojtëse për produktet e Kosovës në raport me shtetet tjera të rajonit, të cilat janë anëtare ...

Ministri boshnjak: Më 2018 në Kosovë eksportuam mall në vlerë 19 milionë euro, sivjet vetëm 500 mijë

Marrëveshja për Tregti të Lirë në Evropën Qendrore, CEFTA, e nënshkruar në vitin 2006 në Bukuresht, është e vdekur, tha ministri i Tregtisë i Serbisë, Rasim Lajiq.

Ministri Shala: Për shkak të barrierave, eksporti i Kosovës është më i ulëti në rajon

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka thënë se bizneset kosovare po përballet me shumë barriera gjatë eksportit të tyre nëpër vendet e CEFTA-së, pë...

Arbitrazhi eventual për Kosovën, me implikime të reja

Qeveria e Serbisë ka paralajmëruar mundësinë që Kosovën ta dërgojë në Arbitrazh për shkak se, sipas saj, me vënien e taksës prej 100 pë...

Ambasadorët e BE-së në Kosovë: Taksa po e pengon dialogun me Serbinë

Shefja e Zyrës së Bashkimit Evropian/Përfaqësuesja e Posaçme e BE-së Nataliya Apostolova dhe shefat e misioneve të BE-së në Kosovë kanë përsëritur shqetë...

Bosnja kërkon heqjen e tarifës, Kosova vizat dhe njohjen e dokumenteve

Bosnja dhe Kosova kanë paraqitur qëndrimet e tyre në lidhje me tarifën ndaj mallrave të Bosnjës të vendosur nga Qeveria e Kosovës, gjatë një takimi që ...

Nesër Kosova dhe Bosnja diskutojnë për taksën 100 për qind

Republika e Bosnjës ka kërkuar konsultime me Kosovën lidhur me taksën prej 100 për qind të vendosur nga autoritetet kosovare ndaj mallrave boshnjake.