Postet nga: Barazia Gjinore

Ngacmimet seksuale në Kosovë, çdo tri ditë raportohet një rast

Me vetëm 2 vite burgim ishte dënuar një burrë nga Prizreni i cili kishte ngacmuar seksualisht një vajzë 12 vjeçare.

Në Graçanicë rreth 5 mijë persona ndërgjegjësohen për pjesëmarrjen e grave në vendimmarrje 

Mungesa e perspektivës, rruga deri te arritja e barazisë gjinore dhe pavarësisë ekonomike vazhdojnë të jenë disa ndër sfidat për gratë dhe vajzat në komunën ...

Rreziku për barazinë në Kosovë, OJQ-të po rrezikojnë mbylljen

“Kemi probleme me fonde”, “nuk kemi zyre për të vepruar”, “nuk e kemi përkrahjen e mjaftueshme” – janë vetëm disa nga përgjigjet që kanë treguar nga organizata ...

Osmani: Në misionin tonë për garantim të barazisë gjinore nuk ka ditë pushimi

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani ka thënë se Kosova është duke punuar vazhdimisht në ndërtimin e demokracisë dhe fuqizimit të grave në Kosovë.

Vetëm 19 % të pronës në Kosovë është e regjistruar në emër të dy bashkëshortëve

Në Kosovë 19% e pronave zotërohen nga gratë. Duke i regjistruar pronat në emër të tyre, gratë kanë më shumë mundësi për të marrë fonde nga qeveria, ...

Prona dhe zhvillimi - LIVE

Në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohet debati për barazinë në pronë dhe zhvillimin.

Shefi i OKB-së: Duhen edhe 300 vjet për t'u arritur barazia gjinore

Progresi drejt barazisë gjinore "po zhduket para syve tanë", i ka thënë të hënën Komisionit për Statusin e Grave Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve ...

Kurti thotë se janë punësuar 3500 gra përmes pakos së integrimit gjinor

Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së Kryeministrit me rastin e Fushatës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, ka ...