Postet nga: Barazia Gjinore

Për një vit, YMCA në Pejë informoi të rinjtë për dhunën në familje dhe dhunën në baza gjinore

Tri vite më parë edhe në Kosovë filloi të përhapej pandemia COVID-19, e cila shumë shpejt u shndërrua në pandemi në nivel globi. Sikur edhe në çdo vend ...

Përmirësimi i shërbimeve për viktimat e dhunës në familje, misioni i strehimores në Gjilan

Gjatë vitit 2022 Qendra për Mbrojtjen dhe Rehabilitim e Grave dhe Fëmijëve “Liria” në Gjilan ka punuar për 6 muaj që reagimi institucional ndaj dhunës me bazë ...

OJQ-të dhe gratë përballë qasjes në trajnime 

Gratë - kryesisht nga zonat rurale, shtrojnë nevojën për trajnime të cilat do t’iu ndihmonin atyre për t’i përvetësuar më shumë aftësisë ...

Hulumtimi i QKSGJ: Mbi 50% e grave të anketuara, shakatë me mesazhe seksuale ndodhin shumë shpesh në vendet e punës

Në konferencën e Qendrës Kosovare për Studime Gjinore “Ngacmimi Seksual në Sektorin Privat në Kosovë”, është shpalosur një raport hulumtues i kësaj organizate joqeveritare lidhur me ...

Deputetë nga pozita dhe opozita reagojnë pas publikimit të hulumtimit 'Radio Televizioni i Burrave'

Pas reagimit të Rrjetit të Grave dhe Zyrës për Barazi Gjinore edhe kryetarë të grupeve parlamentare, deputetë dhe zyrtarë shtetërorë, kanë reaguar lidhur me hulumtimin ekskluziv të ...

Raporti global: Është ngadalësuar progresi drejt barazisë gjinore

Raporti Global i Hendekut Gjinor nga Forumi Ekonomik Botëror, i publikuar më 20 qershor, tregon se barazia gjinore është kthyer në nivelet që ishte globalisht para pandemisë COVID-19, por thekson ...

Lansohet projekti 'Gender Equality Facility'

Është lansuar sot projekti "Gender Equality Facility" (GEF), i cili si qëllim ka mbështetjen e institucioneve të Kosovës në hartimin dhe zbatimin e politikave për barazinë ...

Një në tre burra gjermanë e konsiderojnë dhunën ndaj grave si 'të pranueshme'

Një sondazh i porositur nga Plan International Germany zbuloi se 33% e të anketuarve meshkuj mendonin se dhuna ndaj grave ishte e pranueshme. Pothuajse gjysma e të anketuarve gjithashtu ndiheshin të “...