Postet nga: Barazia Gjinore

Dëshmitë se politika dhe institucionet dominohen prej burrave

Pozitat kyçe në partitë politike të vendit vazhdojnë të drejtohen nga burrat ndërsa numri i grave të punësuara në institucionet publike të vendit është në disproporcion me ...

Zyrat komunale për barazi gjinore, pa buxhet

13 vite më parë në Kosovë janë themeluar zyrat për Barazi Gjinore në tërë komunat e Kosovës por një hulumtim i kryer nga BIRN tregon se shumica e ...

Pesë komuna paditen për mos respektim të barazisë gjinore

Ministria e Administrimit dhe Pushtetit Lokal përmes Ministrisë së Drejtësisë ka paditur pesë komuna të Kosovës, për arsye se nuk ka respektuar urdhërat e Ministrisë ...

 Komuna e Deçanit paditet për mos respektim të barazisë gjinore

Ministria e Administrimit dhe Pushtetit Lokal përmes Ministrisë së Drejtësisë, më datë 5 tetor 2018, nëpërmjet një shkrese përcjellëse, ka njoftuar se ka paditur komunën ...

Paditet Komuna e Prishtinës për mos respektim të barazisë gjinore

Ministria e Administrimit dhe Pushtetit Lokal përmes Ministrisë së Drejtësisë, më datë 5 tetor 2018, ka njoftuar se ka paditur komunën e Prishtinës, për arsye se nuk ...

Paditet Komuna e Vushtrisë për mos respektim të barazisë gjinore

Ministria e Drejtësisë, me datë 8 tetor 2018 nëpërmjet një shkrese përcjellëse, ka njoftuar se ka paditur komunës e Vushtrisë, për shkak që nuk ka ...

Rritet numri i grave të regjistruara si pronare dhe trashëgimtare

Në Kosovë po rritet gradualisht numri i pronave të regjistruara në emër të dy bashkëshortëve, çka ka ndikuar edhe në rritjen e numrit të grave që janë ...

Publikohet analiza për barazinë gjinore në Kosovë

Zyra e BE-së në Kosovë/ Përfaqësuesja e Posaçme e BE-së në Kosovë Nataliya Apostolova, sot do të lansojnë Analizën Gjinore të Kosovës në bashkëpunim ...