Postet nga: banka qendrore e kosovës

BQK: Po dezinfektojmë paratë e gatshme

Banka Qendrore e Republikës se Kosovës ka njoftuar se në vazhdimësi po dezinfekton ndërtesën dhe paratë e gatshme.

Mehmeti: Coronavirusi do të ndikojë në punësimin dhe të ardhurat e qytetarëve

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti në një bisedë për Radion Evropa e Lirë ka folur rreth pasojave që do të jenë ...

Dukuria e fajdeve shënon rritje

Dukuria e fajdesë, që nënkupton huazimin e parave të cilat më pas duhet të kthehen me interes shumë të lartë, përveç se konsiderohet ilegale dhe vepër penale, ...

Aksionarët e ‘Monego’ kërkojnë rihapjen e degëve

Aksionarët e institucionit jo bankare “Monego”, kërkojnë nga Administratori i BQK-së që t’i rihapë degët e saj në mënyrë që të mos shkurtohen vendet punë...

INSIG-ut i tërhiqet licenca, BQK udhëzon klientët për dëmshpërblimet

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, përkatësisht Bordi Ekzekutiv i BQK-së, në mbledhjen e mbajtur më 26 maj 2019, ia ka revokuar licencën  kompanisë së Sigurimit INSIG ...

Shkeljet që u garantojnë miliona euro kompanive të sigurimit

Nga momenti kur një i dëmtuar nga aksidenti arrin marrëveshje me kompaninë e sigurimeve për shumën që duhet t’i kompensohet, sipas afateve ligjore, pagesa duhet ...

Rriten ankesat ndaj bankave në Kosovë

Konsumatorët në Kosovë thonë se shërbimet bankare po bëhen më të lehta dhe po marrin më pak kohë, por po kushtojnë më shumë.

BQK lanson ueb-faqe të re për indikatorët kyç të ekonomisë

Banka Qendrore e Kosovës, së fundmi ka lansuar një ueb-faqe ku tregohen të dhënat për indikatorët kyç të ekonomisë së Kosovës.