Postet nga: balet

Baleti Kombëtar shfaq sot në Facebook shfaqjen ‘Exil’ 

Baleti Kombëtar i Kosovës shfaq sot në mbrëmje në faqen e tij në Facebook, shfaqjen ‘Exil’, me koreografi të Eno Peçit. 

‘Pushimi i kalorësve’, premierë në muajin mars

Javën e ardhshme, Baleti Kombëtar i Kosovë shfaq premierën e baletit, “Pushimi i kalorësve”, me koreografi të Natalia Osipova.

Baleti ‘Ngjyrat e vallëzimit’ shfaqet në Ditën e Pavarësisë

Baleti ‘Ngjyrat e vallëzimit’ me koreografi të Mehmet Ballkan do të shfaqet të hënën, më 17 shkurt 2020, në skenën e Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Baleti Kombëtar nis 2020-ën me shfaqjen ‘Pristine Conditions’

Baleti Kombëtar i Kosovës nis sot sezonin e shfaqjeve për 2020 me reprizën e baletit “Pristine Conditions”.

Ekzili i të rinjve përmes shfaqjes së baletit

Kushtet e vështira të punës në Teatrin Kombëtar nuk po e ndalojnë punën e balerinëve për premierën e nesërme.

Vallëzim me Balerinët e Kosovës dhe Shqipërisë

Vallëzim me Balerinët e Kosovës dhe Shqipërisë

Balerinët nga Kosova dhe Shqipëria janë bërë bashkë në Teatrin Kombëtarë të Kosovës për të performuar shfaqjen "La Sylphide" e cila ka vazhduar udhë...

Magjia e Baletit Udhëton Nëpër Prishtinë e Tiranë

Trupa e Baletit të Kosovës dhe trupa e baletit të Teatri Kombëtar të Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor do të paraqiten para publikut shqiptarë me shfaqjen “La Sylphide”.

‘Sheherzadja’ në Prishtinë

Historia e dashurisë në mes të Sheherzades dhe Shehriarit  e shkëputur nga libri “Njëmijë e një net” do të paraqitet përmes vallëzimit nga trupa e baletit ...