Postet nga: Albina Rama

Masakra në Pejë, dëshmitari: Serbët i vranë 4 veta para syve të mi

Në gjykimin e Zoran Gjukiqit, i akuzuar për krime lufte ndaj civilëve shqiptarë në lagjen “Kristal” të Pejës, ka dëshmuar edhe i mbijetuari i kësaj ...

‘Ky ma mori vëllain’: Dëshmitarja qan kur kujton momentin si ia vranë vëllain ushtarët serbë në Pejë

Seanca u desh që të ndërpritej për 5 minuta në kohën kur Valbona Berisha kujtoi në sallën e gjykatës në Prishtinë momentin e fundit kur e ...

Krimet e luftës në Pejë, dëshmitarja: Polici serb i tha burrit ‘Lëshoje djalin ose ju vras të dyve’

Në gjykimin ndaj Zoran Gjukiqit, i akuzuar për krime luftë në lagjen Kristal të Pejës, të cilat pretendohet se i kreu më 29 mars 1999, ka dëshmuar edhe Lumturije ...

Gjykimi për krime lufte: Dëshmitarja flet për vrasjen e burrit dhe kunatit në Pejë në mars 1999

Në gjykimin ndaj Zoran Gjukiqit, i akuzuar për krime lufte në lagjen ‘Kristal’ të Pejës, u dëgjua dëshmitarja Mihrije Zeqiraj.

Prokuroria sfidon alibinë e të akuzuarit për vrasjen e shqiptarëve në lagjen ‘Kristal’ të Pejës

Sot ka filluar gjykimi ndaj Zoran Gjukiqit akuzuar për vrasjen e civilëve shqiptarë në lagjen Kristal të Pejës në kohën e luftës në vitin 1999.

Të akuzuarit për shpëlarje parash ndihen të pafajshëm

Në seancën e shqyrtimit gjyqësor, të akuzuarit për shpëlarje parash, Shahadin dhe Sefer Hasani, babë e bir, nuk e kanë pranuar fajësinë për veprë...

Ish-prokurori Agron Matjani në bankën e të akuzuarit, deklarohet për fajësinë

Agron Matjani, ish prokuror, i akuzuar pasi në disa raste penale, në cilësinë e prokurorit, në mënyrë drastike i ka zbutur kualifikimet e veprave penale ndaj të akuzuarve ë...