Postet nga: ADN

Propozohet ndryshimi i emrit të AAK-së

Partia e Ramush Haradinajt në kuvendin e radhës mund ta ndërroj emrin, nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) në Aleanca Nacional Demokratike (ADN).

Britani e Madhe: Foshnja e parë e lindur me ADN nga tre persona të ndryshëm

Foshnja e parë në Mbretërinë e Bashkuar e krijuar duke përdorur ADN-në e tre personave ka lindur pasi mjekët kryen një procedurë revolucionare IVF që synon t’...

Të porsalindurit pjesë e diagnostikimit të shpejtë të sëmundjeve gjenetike

Çrregullime të rralla gjenetike do të diagnostikohen dhe trajtohen tek foshnjet në kuadër të një projekti për sekuencim të plotë të ADN-së tek  100,000 mijë të porsalindur në Britani ...

Përmes ADN-së e gjeti familjen e saj të cilën e humbi 51 vjet më parë

Një familje në Fort Worth, Teksas, është ribashkuar me vajzën e tyre e cila u rrëmbye si foshnje më shumë se pesë dekada më parë falë një pë...

Dëgjohet eksperti i ADN-së në rastin e të akuzuarës për vrasjen e motrës në Vragoli

 

Zgjidhja e rasteve kur kontestohet se kush është prind i fëmijës

Burrat ose gratë në Kosovë mund të kërkojnë vërtetimin e amësisë ose atësisë në rastet kur pretendojnë që fëmija është i tyre apo nuk është ...

India miraton vaksinën e parë në botë të ADN-së kundër koronavirusit

Rregullatori për ilaçe në Indi ka miratuar vaksinën e parë të ADN-së në botë, për përdorim emergjent kundër koronavirusit.

ADN-ja zbulon vrasësin e një 8-vjeçareje pas 38 viteve

Pas afro 38 vjetësh agoni, familja e Kelly Ann Prosser më në fund ka marrë disa rezultate në lidhje me vdekjen e vajzës së tyre.