Postet nga: Diplomacia

Kryediplomatët e Kosovës dhe Izraelit zhvillojnë bisedë telefonike

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës në Kosovë, Meliza Haradinaj-Stublla, tha se ka zhvilluar një "bisedë historike” me ministrin e Punëve të Jashtme të Izraelit, Gabriel ...

Auditori: MPJ emëroi 3 konsuj pa konkurs dhe pa kaluar përmes komisionit të gradave

Përgjatë vitit 2019, në Misione të ndryshme Diplomatike Konsullore të Kosovës me vendime të Ministrit të MPJ-së, Behgjet Pacolli, ishin emëruar tre konsuj që nuk ishin anëtarë ...

A ka nevojë Kosova për një Ligj për lobim?

 

Vendnumërimi i diplomacisë defensive të Kosovës

 

Politika e jashtme e Kosovës "ka nevojë për një përditësim të softuerit"

Raportimet se Republika e Afrikës Qendrore është vendi i fundit që tërhoqi njohjen e saj ndaj shtetësisë së Kosovës kaluan me heshtje nga Qeveria e Kosovë...

Diplomacia e Kosovës nën hijen e emërimeve politike

Shërbimi i jashtëm i Kosovës ose përfaqësuesit diplomatikë të saj, konsiderohet se janë fytyra e vendit e cila përfaqësohet në botë. Prandaj, mungesa ...

Diplomacia regresive e Kosovës përballë forcimit të subjektivitetit ndërkombëtar

Kosova deri më tash ka dështuar të ndërtojë një diplomaci funksionale dhe profesionale, vlerësojnë njohës të zhvillimeve politike, por edhe përfaqësues të institucioneve të ...

 Dështimi i diplomacisë kosovare, 8 shtete pa ambasadorë

Diplomacia kosovare, përveç dështimeve për anëtarësim në organizata ndërkombëtare, po përballet edhe me mungesë të ambasadorëve në shtetet të cilat e ...