Postet nga: Reshat Sahitaj

Reshat Sahitaj: Historike, botimi i antologjisë së poezisë bashkëkohore shqipe në Francë

Për pak ditë në Paris të Francë do të botohet antologjia e poezisë shqipe, “La poesie contemporaine albanaise” (Poezia bashkëkohore shqipe).

Filmi që tregon për 'çikat demelica', trashëgimi apo fyerje për gruan shqiptare

“Dekada më parë një familje kishte një çikë demelicë (dembele). Aq demelicë ishte sa në dy raste e kishte lëshuar (ndarë) burri se nuk prekte punë shtëpie me ...

Ankesa të shumta lidhur me thirrjen e MKRS-së për mbështetje të projekteve kulturore

Krijues dhe njohës të zhvillimeve kulturore në vend ka dalë me kritika të shumta lidhur me thirrjen e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit për mbështetje ...

Qytetari ankohet se projekti i Komunës së Prishtinës ia bllokon qasjen në shtëpinë e tij

Shumë shpejt shkrimtari Reshat Sahitaj po pretendon se do të mbetet i bllokuar në pronën e tij, pa mundësi dalje në rrugën “Nekibe Kelmendi”, në Lagjen "Prishtina ...

Shkrimtarët vlerësojnë krijimtarinë letrare të Musa Ramadanit

Shkrimtarë dhe studiues të letrave shqipe kanë vlerësuar krijimtarinë letrare të Musa Ramadanit, shkrimtar, dramaturgut, eseist, etj., i cili vdiq të martën në Prishtinë.

‘L’Harmattan’ e Parisit boton librin me tregime të autorëve shqiptarë

Brenda muajit të ardhshëm pritet të botohet në Paris të Francës një përmbledhje me tregime të autorëve të ndryshëm shqiptarë në gjuhën frënge.

Krijuesit shqiptarë pjesë e Antologjisë botërore të ShB ‘L Harmatan’

Trembëdhjetë krijues shqiptar nga mbarë hapësira shqipfolëse do të përfshihen në Antologjinë e poezisë botërore, e cila pritet të dalë në mars të 2018, në Paris ...

USHKSH shënon 13-të vjetorin e themelimit, shpalos sukseset dhe synimet

Unioni i Shkrimtarëve dhe Kritikëve Shqiptar ka shënuar të enjten, më 6 dhjetor 2018, 13-të vjetorin e themelimit të tij, duke shpalosur sukseset dhe synimet e këtij asociacioni.