Postet nga: petrit halilaj

Petrit Halilaj, pjesë e ‘Manifesta 14’ me projektin ‘Kur dielli të ikë do ta pikturojmë qiellin’

Krijuesi Petrit Halilaj do të jetë pjesë e Bienales, ‘Manifesta 14 Prishtina” me projektin “Kur dielli të ikë do ta pikturojmë qiellin”.

Mediat ndërkombëtare vlerësojnë krijimtarinë artistike të Petrit Halilajt  

Media prestigjioze ndërkombëtare vazhdojnë të japin vlerësim maksimale për artistin, Petrit Halilaj. Artisti kosovar me renome ndërkombëtare po tërheq vëmendjen e opinionit ...

Lulet madhështore që tentojnë të tjetërsojnë politika shtetërore dhe shoqërore

Nga 99 kupolat e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, kupola qendrore e saj është shndërruar në nikoqire të katër luleve madhështore të krijuara nga pëlhura, ...

Instalacioni i Petrit Halilajt dhe Alvaro Urbano ekspozohet në Prishtinë

Instalacioni “Lule Mosmëharro” i Petrit Halilajt dhe Alvaro Urbano do të ekspozohet në Prishtinë.

Artisti Petrit Halilaj largohet nga Bienalja e Beogradit pasi organizatorët nuk pranuan ta njohin kombësinë e tij

Artisti Petrit Halilaj është tërhequr nga Bienalja e Beogradit, pasi organizatorët e ekspozitës nuk pranuan ta paraqesin kombësinë e tij në materialet shoqëruese.

Petrit Halilaj hap ekspozitë personale në Madrid të Spanjës  

Artisti kosovar, Petrit Halila, ka hapur në Madrid të Spanjës ekspozitën e tij personale “Një korb dhe uraganët që nga vendet e panjohura rikthejnë erëra të ...