Postet nga: Papa Françesku

Papa thotë se ujgurët në Kinë janë "të persekutuar"

Në një libër të ri, Papa Françesku për herë të parë i quan ujgurët myslimanë të Kinës një popull "të përndjekur". Aktivistët e ...

Papa Françesku jep shenja për përkrahje të partneritetit civil mes gjinisë së njëjtë

Papa Françesku ka thënë se ai beson që çiftet e gjinisë së njëjtë duhet të lejohen të kenë partneritet civil.

Doktorë, infermiere dhe policë në ceremoninë e Vatikanit në prag të festës së Pashkëve

Të dielën besimtarët katolikë festojnë Pashkët, mirëpo kjo festë pritet në rrethana të pazakonshme për të gjithë besimtarët anembanë botës.

Në një ceremoni të rrallë, Papa lutet i vetmuar në sheshin e boshatisur në Vatikan

Në lutjen e tij në sheshin Shën Pjetri, Papa Françesku si rrallë herë lutet me një zë shumë shqetësues “Zot po të përgjërohemi, mos na ...

Papa Françesku kundër shugurimit të burrave të martuar

 

Pendohet Papa, pasi godet dorën e pelegrines

Papa Françesku nuk mundi të fshihte pakënaqësinë ndaj një vizitoreje në sheshin “Shën Pjetri” në prag të Vitit të Ri.

Fjalimi i Papa Françeskut: Zoti na do të gjithëve madje edhe më të kqinjtë prej nesh

Papa Françesku foli për dashurinë "pa kushte" edhe për "më të keqen nga ne", pasi mbajti meshën e mesnatës në Vatikan të martën në ...

Papa shfuqizon ‘rregullin papnor’ për rastet e abuzimeve seksuale

Papa Françesku ka bërë ndryshime në mënyrën se si Kisha Katolike i trajton rastet e abuzimeve seksuale të të miturve, duke shfuqizuar rregullin e "sekretit papnor".