Postet nga: OEK

Nevoja e shtetit për para përballë vështirësive të bizneseve për pagesën e tatimeve në pandemi

Kanë mbetur më pak se 10 ditë kur Administrata Tatimore e Kosovës mund të fillojë bllokimin e llogarive të bizneseve të cilat nuk do t’i paguajnë obligimet tatimore deri ...

Kryetari i OEK-ut, del kundër shtrëngimit të masave anti-COVID

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë (IKSHPK) ka rekomanduar të ashpërsohen masat për parandalim të përhapjes së pandemisë COVID-19.

Rukiqi: Vaksinat për COVID-19 nuk duhet të blihen me Fondin për Rimëkëmbje, por me fond tjetër

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës ka thënë në një konferencë për media se vaksinat për COVID-19 nuk duhet të blihen me Fondin për ...

Rukiqi: Ka rritje të qarkullimit për shkak të diasporës dhe Trust-it

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, ka thënë se në muajin dhjetor ka pasur rritje të qarkullimit tek bizneset , për shkak të tërheqjes ...

Rukiqi: Lëvizja e punëtorëve lejohet edhe një orë pas fillimit të orës policore

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi ka njoftuar se puntorët e bizneseve të cilët operojnë në komunat në zonën e kuqe, janë lejuar ...

OEK kërkon pagesë stimuluese për bizneset që preken nga masat e Qeverisë ndaj COVID-19

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi ka njoftuar se kanë kërkuar nga Qeveria e Kosovës përkrahje shtesë financiare për bizneset që cilat ...

Hoti kërkon mbështetje për Ligjin për Rimëkëmbje Ekonomike në Kuvend

Kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti ka folur për fondin emergjentprej 365 milionë eurosh të ndarë nga buxheti i Kosovës ndërsa  ka bërë me dije se Ministria ...