Postet nga: ‘Mini Schengen’

Kurti: "Ballkani i Hapur", tendencë e Vuçiqit për hapje të Ballkanit ndaj Rusisë e Kinës

Kryeministri vendit, Albin Kurti, ka komentuar sërish takimin e liderëve të Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë, në Shkup, ku u riemërtua iniciativa e Novi Sadit (...

Kurti iu tregon kryeministrave të Ballkanit Perëndimor se pse nuk e mbështet Mini-Schengen-in

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në “Forumin e Prespës”, që po marrin pjesë vendet e Ballkanit Perëndimor, tregoi se pse nuk e mbështet idenë e Mini-Schengenit ...

D4D: 38 për qind e qytetarëve e vlerësojnë të gabuar ‘mini-shëngenin’ Ballkanik

Demokracia për Zhvillim (D4D) ka lansuar hulumtimin “Mini-Shengeni dhe Bashkëpunimi rajonal: Nevojiten gjashtë shtete për bashkëpunim në Ballkanin Perëndimor”.

Pse sipas Hotit ‘mini-Schengeni ballkanik’ nuk është në interesin e Kosovës?

Ish- ministri i Financave dhe anëtari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Avdullah Hoti, ka thënë se “mini-Schengeni ballkanik” nuk është në interes të Kosovës dhe të ...

Çka nënkupton ‘mini-Schengeni ballkanik'?

Liderët e tri vendeve ballkanike, Edi Rama, Zoran Zaev dhe Aleksandar Vuçiq, të dielën arritën ujdi rreth projektit për 'mini-Schengenin' ballkanik.

Mali i Zi refuzon 'Mini Schengen'-in ballkanik

Një ministre malazeze hodhi poshtë idenë për t'u bashkuar me një version ballkanik të Zonës Shengen Evropiane, i cili do të shihte heqjen e pengesave për tregtinë ...